Nieuws Groei

Niets (zelfs corona niet) staat succes van Niels den Boogert zijn De Cocktailfiets in de weg

Het vak van het cocktail maken leerde Niels den Boogert tijdens zijn wereldreis in Australië. Inmiddels is hij alweer een aantal jaar in Nederland en is hij nu de man achter De Cocktailfiets. De ondernemersjas zit hem als gegoten.

Jamie van Velzen (AD) 19 juli 2022

Niels den Boogert cocktailfiets

Met De Cocktailfiets straalt Niels den Boogert met Peaky Blinders-pet en al de jaren 30 uit. Foto: Frank de Roo

De klassieker ‘Moscow Mule’, dat is toch zijn eigen favoriet. De ingrediënten? Wodka, gemberbier, limoen en een bittertje en klaar is Kees. ,,Het geeft een fris bitterzoete smaak en daar houd ik wel van’’, vertelt de Rotterdammer aan het AD. ,,Ook al is het een bekende cocktail, veel mensen kennen hem toch niet.’’ En ja, een frisse mojito gaat er bij hem ook wel in, maar de mixen met een stevige drank staan bij hem bovenaan.

Jaren 30-uitstraling van ondernemer en zijn fiets

Hij heeft uiteraard wat klassiekers, maar de mensen laten kennismaken met eens een andere cocktail, dat vindt hij belangrijk om te doen. Dat doet hij bij evenementen – lees bedrijfsfeesten, borrels en bruiloften enzovoorts – met De Cocktailfiets. De mooie donkerhouten oer-Hollandse bakfiets van een meter twintig breed en bijna drie meter lang is dan zijn bar.

Lees ook: Mocktails van ondernemende zussen Senna en Esma el Mourabit hit onder BN'ers

Twee kleinere mobiele bars om mee te nemen

Het moet een beetje de sfeer van de jaren dertig geven. Het uiterlijk van de flessen is er zelfs op uitgezocht, zoals de Ketel 1 jenever en Bobby’s Gin. Met zijn beige schort en zijn Peaky Blinders-achtige pet maakt Den Boogert de mixen achter de fiets.

Rijdend naar een klus toe, dat gaat overigens niet. ,,Hij is behoorlijk groot en de flessen vliegen er dan vanaf’’, lacht hij. Mocht een locatie geen plek hebben voor de fiets, dan heeft hij twee kleinere mobiele bars om mee te nemen. Zeker nu het hoogseizoen van start is, is hij veel op pad.

''Ik had nooit kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan, maar ik ben zelfs bezig om er bartenders bij te zoeken zodat we nog meer evenementen kunnen draaien''

Niels den Boogert

Idee onderneming kwam tijdens wereldreis Australië

Een paar jaar terug was dat nog anders. Hij was net terug van zijn 1,5 jaar durende wereldreis. ,,Nadat ik in een vijf sterren resort in Australië, waar ik een half jaar werkte, heb geleerd hoe ik goede cocktails kon maken, wilde ik er bij terugkomst gelijk iets mee doen.’’

Dat leidde dus tot het concept van De Cocktailfiets, wat hij toen nog even naast zijn baan deed. Net op het moment dat hij volledig voor zijn eigen onderneming wilde gaan, gooide corona roet in het eten. ,,Ik kon wel online workshops geven of pakketten verkopen, daar redde ik het ook mee. Maar ik zat continu op het puntje van mijn stoel om écht te beginnen.’’ Nu we al een tijdje geen lockdowns meer hebben gehad, is hij ook van nul naar honderd gegaan met zijn bedrijf. Iets wat hij niet had verwacht.

Door de lockdowns gedwongen om creatief te zijn

,,Ik had nooit kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan, maar ik ben zelfs bezig om er bartenders bij te zoeken zodat we nog meer evenementen kunnen draaien.’’ Door de lockdowns werd hij gedwongen om creatief te zijn. Volgens hem heeft dat zijn bedrijf alleen maar geholpen, zeker omdat hij toen weer even een vaste baan had ernaast. ,,Ik heb bij wijze van alles al gehad, dus mocht er nog zoiets gebeuren, dan weet ik gelijk hoe ik ermee om moet gaan.’’

Dat hij nu ‘gewoon’ kan ondernemen waar hij twee jaar op moest wachten, is voor hem fantastisch. ,,Ik vind het mooi om mensen die beleving van een lekkere cocktail mee te kunnen geven. Ik heb altijd al een ondernemer willen zijn.’’

Lees ook: Een vieux ouderwets? Ingmar Voerman blaast 'Hollandse cognac' nieuw leven in

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws