Nieuws Groei

Ondernemende zussen bouwen virtuele brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

Veel studenten zitten vanwege de coronacrisis met geannuleerde stageplekken en bijbanen, wat het lastiger maakt om relevante werkervaring op te bouwen. De startup Minite helpt deze groep om in deze tijd toch aan hun CV te kunnen werken, geheel coronaproof.

Van onze redactie 8 februari 2021

Micky Chen Linky Chen Minite

De ondernemende zussen Micky en Linky (links) Chen.

Veel lokale bedrijven hebben volgens de zussen Chen juist tijdens deze crisis een enorme behoefte aan slim, ambitieus talent om bijvoorbeeld online marketingtaken uit te voeren. Tevens zoeken ondernemers vooral tijdens de pandemie naar een sterke, flexibele schil die snel kan worden ingezet wanneer dat nodig is.

,,In tijden als deze is het belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar te kijken waar de kansen wél liggen," aldus oprichtster Micky Chen (28). ,,Remote werken is het nieuwe normaal, en zal ook na corona een steeds grotere rol gaan spelen. Daarbij wil de nieuwe generatie flexibel en digitaal werken, en zoeken ze steeds meer naar impact-focused werk. Die impact kun je heel snel maken bij startups en scale-ups."

''De dagen zijn lang, maar we doen het met enorm veel plezier en passie want we weten hoeveel impact dit heeft op studenten en bedrijven, en de toekomst van beiden''

Linky Chen, Minite

Overspoeld met aanmeldingen studenten en ondernemers

Met Minite komen geverifieerde studenten en bedrijven met elkaar in contact, zo kunnen ze op laagdrempelige wijze samenwerken. ,,Studenten zijn toch de toekomstige workforce, daar kun je beter eerder dan later mee werken! Wanneer de economie weer aantrekt hebben bedrijven meteen een pool aan goede kandidaten die ze na afstuderen een vaste plaats kunnen aanbieden," zegt Linky Chen (31).

De interesse is er: Minite wordt naar eigen zeggen overspoeld met aanmeldingen van studenten en ondernemers. Zelfs universiteiten zoals de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit moedigen het initiatief aan. ,,Studenten vinden online marketing enorm interessant en zijn er goed in. Denk bijvoorbeeld aan een blog, social mediacontent of een goede TikTok-video. Dat kunnen studenten vaak beter en sneller, en ze hebben er plezier in. Klanten zijn enorm tevreden met de combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid. We groeien gemiddeld 38 procent per week."

Lees ook: Nikkie Plessen: 'Dragons' Den nu extra interessant door huidige crisis'

Hard werken: 14 uur per dag, 7 dagen per week

Minite is volgend de ondernemers de virtuele brug tussen het onderwijs en bedrijfsleven, en de zussen timmeren hard aan de weg om succes te boeken in deze volgens hun 'nieuwe wereld'. ,,Het is hard werken: 14 uur per dag, 7 dagen per week. We hebben het platform opgezet in twee maanden, zowel front- als backend. De dagen zijn lang, maar we doen het met enorm veel plezier en passie want we weten hoeveel impact dit heeft op studenten en bedrijven, en de toekomst van beiden. We zijn daarmee echt een force for positive change," aldus Linky.

Minite is uitgeroepen tot de Top 50 Innovators van de Accenture Blue Tulip Awards, stond in de VIVA400 in Tech & Innovatie, behaalde de Henkel Top 5 Beste Pitches en is geselecteerd door de ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) Incubator, een van de meest prestigieuze Europese incubators.

Lees ook: Topondernemer Wibe Wagemans: 'Overheid moet factor 10 investeren in tech-startups'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.