Nieuws Groei

Jonge ondernemers Bart en Leroy (20) schieten in de roos met Saclé-shotje

Een shotje Sambuca of Flugel in de kroeg, een gewoonte van veel jongeren. Als het aan Eindhovenaren Bart Sanders (20) en Leroy Clement (20) ligt is dit heel ouderwets. Deze jonge ondernemers brachten twee maanden geleden hun eigen drank op de markt: Saclé. ,,We gaan als een speer.”

Mees van Roosmalen 30 september 2022

Leroy Bart shotjesmerk sacle

Leroy Clement (rechts) en Bart Sanders hebben shotjesmerk Saclé opgericht en scoren daarmee op festivals en kroegen. Foto: DCI Media

,,Het begon allemaal op een feestje. Ondertussen alweer twee jaar geleden”, vertelt Leroy Clement aan het Eindhovens Dagblad. ,,Een aantal meiden was aan het klagen over het shotjes-aanbod op de markt. Dat was volgens hen totaal niet divers en al jaren hetzelfde.” Daar zit wel wat in, zeiden de vrienden op dat moment tegen elkaar. ,,Er miste gewoon iets. Door onze ervaring met het ondernemerschap zagen we kansen in een eigen bedrijf. Zo is het balletje gaan rollen.”

In Eindhoven, Breda en Tilburg ligt het shotje al in een hoop kroegen en slijters

Saclé, afgeleid van de achternamen van Bart en Leroy, moest een vernieuwend drankje worden. ,,Een mix van tropische vruchten op basis van vodka.” Met een uitgewerkt idee stapten ze op een destilleerderij af. Wat volgde was een proces van vallen en opstaan. ,,We hebben enorm veel samples laten testen en steeds aangepast aan de wensen van de doelgroep: jongeren en jongvolwassenen. Anderhalf jaar later staat er een product waar wij en het publiek enthousiast over zijn. Wij onderscheiden ons door het gebruik van natuurlijke aroma’s van de vruchten lychee en passievrucht. Een zoete, frisse en milde smaak.”

Wat blijkt: Saclé is een hit. Twee maanden na de lancering kunnen de oprichters alleen maar in hun handen wrijven. ,,De flessen gaan er rap doorheen. We produceren inmiddels al duizenden flessen per maand.” Vooral beneden de rivieren zitten steeds meer jongeren met een shotje Saclé aan de bar. ,,In steden als Eindhoven, Breda en Tilburg liggen we al in een hoop kroegen en slijters.” Aan wat ze er zelf aan overhouden, daar laat de jonge ondernemer niks over los.

''We denken buiten de grenzen. De drank zal straks ook in ‘feestgebieden’ als Chersonissos en Marbella te krijgen zijn''

Leroy Clement, mede-oprichter Saclé

Op Tiktok en Instagram wordt doelgroep met interviews en challenges bereikt

Duidelijk is wel dat de kersverse ondernemers in korte tijd voet aan de grond hebben gezet in een lastige markt. Wat is de kracht van dit bedrijf? Volgens Clement heeft dit met twee zaken te maken. ,,Ten eerste zijn wij veel bezig op sociale media, iets waar het bij concurrenten nog aan schort. Op Tiktok en Instagram proberen we de doelgroep door middel van interviews en challenges te bereiken. Ten tweede hebben wij gewoon een grote mond. Niets houdt ons tegen om kroegen en slijters binnen te stappen met ons verhaal. Niet geschoten is altijd mis.”

,,Nederland is nog maar het begin”, vertelt Clement. Vol vertrouwen kijkt hij naar de toekomst van het bedrijf. ,,We zijn er nog lang niet. Alleen het zuiden is nog maar bekend met Saclé.” De ambities zijn groot. ,,We denken buiten de grenzen. De drank zal straks ook in ‘feestgebieden’ als Chersonissos en Marbella te krijgen zijn.”

Lees ook: Amsterdamse hard seltzers prooi voor Won Yip in Dragons' Den

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws