Nieuws Groei

Picnic komt met eigen boerderijmelk

Online supermarkt Picnic start met het direct van de boerderij aan huis bezorgen van halfvolle en volle melk. De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met de andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Van onze redactie 19 februari 2020

Picnic melk melkboer

De melk van de familie Oostdam uit Bodegraven wordt op de boerderij gepasteuriseerd, verpakt in flessen en via Picnic samen met de andere boodschappen gratis aan huis gebracht.

Een volautomatische melkrobot geeft de koe de vrijheid zelf te bepalen wanneer ze gemolken wordt, waarna de melk direct wordt gepasteuriseerd en gebotteld in een geavanceerde minimelkfabriek.

In het persbericht van Picnic wordt gesteld dat 'de melk niet als hij bezorgd wordt daardoor heerlijk vers is, de unieke smaak en kwaliteit blijven optimaal behouden. Bovendien is de melk goed voor dier en boer: de koeien hebben ‘vrij koeverkeer’ en de familie Oostdam krijgt een eerlijke prijs voor de ambachtelijke boerderijmelk'.

Lees ook: Michiel Muller over groei Picnic: 'We zetten de stappen die nodig zijn'

Dit initiatief past binnen de ambities van Picnic om meer lokale producten in het assortiment op te nemen en tegelijkertijd ook de duurzame bezorgketen breder in te zetten. ,,De keten is extreem kort, de melk is supervers en klanten weten precies waar de melk vandaan komt, dat vinden ze steeds belangrijker”, aldus medeoprichter van Picnic, Michiel Muller. ,,Daarnaast vinden we dierenwelzijn en een eerlijke prijs voor deze ambachtelijke boerenmelk belangrijk.”

Geen tussenkomst van zuivelverwerker

Familieboerderij Oostdam is de tweede in Nederland die gaat werken met de minimelkfabriek van Lely en zich aansluit bij Mijn Melk. Lely is een internationaal familiebedrijf van Nederlandse bodem dat met innovatieve oplossingen de levens van boeren en hun vee aangenamer maakt. Mijn Melk is een platform voor boeren die hun melk zelf verwerken en verkopen, zonder tussenkomst van een zuivelverwerker.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.