Nieuws Groei

Miljoeneninvestering online verzekeraar Insify: Europese markt lonkt

Online verzekeringsbedrijf Insify heeft in een recente investeringsronde 15 miljoen euro opgehaald bij onder andere tech-investeerder Accel. De startup die direct samenwerkt met herverzekeraar Munich Re, innoveert de verzekeringsmarkt door de processen achter zakelijke verzekeringen voor het mkb en freelancers volledig te digitaliseren en zo te optimaliseren.

Van onze redactie 10 februari 2022

Koen Thijssen Insify

Koen Thijssen, ceo en oprichter van Insify, is eveneens de oprichter van Bloomon. Foto: Insify

De miljoeneninvestering in Insify wordt geleid door Accel, een venture capital-investeerder met in zijn portfolio tech-bedrijven zoals MessageBird en Vinted. Ook het Berlijnse Visionaries Club, een netwerk van tech-ondernemers waar onder andere Mollie-oprichter Adriaan Mol aan deelneemt, het eveneens Berlijnse Fly Ventures en het Londense Frontline Ventures investeren in Insify. Met het groeigeld wil Insify de zakelijke verzekeringsmarkt innoveren en de eerste pan-Europese end-to-end digitale mkb-verzekeraar worden.

''In de tijd dat ik Bloomon runde verbaasde ik me over het papierwerk en hoelang het duurde om een – in mijn ogen – simpele zakelijke verzekering af te sluiten''

Koen Thijssen, ceo en oprichter Insify

Insify-ceo en oprichter Bloomon Koen Thijssen begon bedrijf uit frustratie

Insify is in 2020 opgericht door Koen Thijssen, die tevens ceo van de startup is. Thijssen, voorheen oprichter van de online bloemenwinkel Bloomon, is Insify begonnen vanuit een eigen frustratie: ,,In de tijd dat ik Bloomon runde verbaasde ik me over het papierwerk en hoelang het duurde om een – in mijn ogen – simpele zakelijke verzekering af te sluiten. Toen ik na een inbraak aanspraak maakte op mijn verzekering, werd er niet uitgekeerd omdat het adres op de polis niet klopte: ons kantoor was inmiddels verhuisd. Dat moest toch sneller, efficiënter en service-gerichter kunnen? Daarom zijn wij de verzekeraar begonnen die ikzelf had willen hebben.”

Startup komt met verzekeringen voor ondernemers, door ondernemers

Insify verandert de verzekeringsbranche naar eigen zeggen op twee fronten: een end-to-end digitale oplossing – die voor het mkb-segment nog niet bestaat – en het nauwkeuriger bepalen van risico’s dankzij de toepassing van geavanceerde technologie. Zo zorgt verbeterde data-analyse op basis van tientallen punten voor een dekking en een prijs op maat voor iedere individuele onderneming.

De polis evolueert automatisch met de onderneming mee dankzij geautomatiseerde monitoring- en acceptatie technologie. Het doel is het bieden van eenvoudige, snelle en efficiënte service met scherpe prijzen aan het mkb en freelancers, zoals consultants, IT-developers en e-commercesellers, maar bijvoorbeeld ook zelfstandigen in de bouw.

''Wij leveren binnen twee minuten een polis op maat in je inbox, in plaats van de anderhalve maand die gebruikelijk is in de sector''

Koen Thijssen, ceo en oprichter Insify

Met groeikapitaal wil Insify huidige aanbod van zakelijke verzekeringen verder uitbreiden

Insify heeft een directe samenwerking met Digital Partners, onderdeel van Munich Re, de grootste herverzekeraar ter wereld. Het bedrijf kan daardoor als onafhankelijk full-service aanbieder van zakelijke verzekeringen optreden. ,,De tussenkomst van de gebruikelijke verzekeraars zou de prijs opdrijven. Wij leveren binnen twee minuten een polis op maat in je inbox, in plaats van de anderhalve maand die gebruikelijk is in de sector,” zegt Thijssen.

Met het groeikapitaal wil de insurtech haar huidige aanbod van zakelijke verzekeringen verder gaan uitbreiden en zich richten op internationale expansie. Om dat te bewerkstelligen wil Insify het personeelsbestand binnen twee jaar verviervoudigen en trekt daarom internationaal talent aan.

Lees ook: TechLeap-boegbeeld Constantijn: ‘Nederland doet te weinig voor goed startup-klimaat'

Europese markt voor online zakelijke verzekeringen zal uitgroeien tot ruim 30 miljard euro

Momenteel richt het bedrijf, dat al ruim 1500 klanten telt sinds de oprichting, zich nog op het Nederlandse mkb en freelancers. Met de internationale expansie zet Insify in op een belangrijke trend in de zakelijke verzekeringsmarkt, die in Europa goed is voor 62 miljard euro.

Onderzoek van onder meer McKinsey toont aan dat circa de helft van (kleine) ondernemers verwacht in de komende jaren verzekeringen bij voorkeur online te regelen. De Europese markt voor online zakelijke verzekeringen zal daardoor in korte tijd uitgroeien tot ruim 30 miljard euro.

Lees ook: Vizier nu op VS: softwarestartup TheyDo haalt 1,7 miljoen euro op

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws