Nieuws Groei

Deze oproep doen oud-winnaars Koning Willem I Prijs aan ondernemend Nederland

,,Het heeft ons als bedrijf zoveel gebracht”, zeggen oud-winnaars van de Koning Willem I Prijzen, een belangrijke ondernemingsprijs. Op woensdag 20 september organiseren ze een diner in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam, erevoorzitter Koningin Máxima is aanwezig.

Van onze redactie 18 september 2023

Maxima koning willem 1 prijs

Oud-winnaar van de Koning Willem I Prijs NXP te midden van koningin Máxima en Klaas Knot (DNB) tijdens de uitreiking van de Prijzen in 2022. Foto: Koning Willem I Stichting

De avond met als thema ‘De toekomst van Ondernemerschap’ markeert de start van de 2024-editie van de Koning Willem I Prijzen. De jury van de ondernemings-battle bestaat uit tal van prominenten. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter en President van de Nederlandsche Bank, Klaas Knot, bestuursvoorzitter.

,,De Koning Willem I Prijzen 2024 zijn de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven”, Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Stichting. ,,De drie prijzen erkennen organisaties die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie.” Er zijn drie prijzen: voor het beste Grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers), Midden- en Kleinbedrijf (tot 250 medewerkers) en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

''De Koning Willem I Prijzen 2024 zijn de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven''

Romy Blankenspoor, directeur Koning Willem I Stichting

Inschrijven kan tot en met 17 december 2023

Nederlandse ondernemingen kunnen zich tot en met 17 december opgeven. Hierna zullen de regionale selectiecommissies en de plaquette-jury per categorie 12 bedrijven nomineren, die in een live pitch mogen motiveren waarom hun organisatie een Koning Willem I Prijs verdient. De vakjury selecteert vervolgens per categorie drie finalisten en het Bestuur van de Stichting kiest uiteindelijk de winnaars. De prijzen worden in mei 2024 uitgereikt door erevoorzitter Koningin Máxima en voorzitter Klaas Knot.

Waarom de Koning Willem I Stichting?

De Koning Willem I Stichting is in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

De Koning Willem I Prijzen zijn onafhankelijke ondernemingsprijzen en worden actief gesteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het bestuur zijn vertegenwoordigd De Nederlandsche Bank N.V., VNO-NCW, MKB-Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, Nive, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken, Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants, Duurzaamheid.nl en Nederlandse Loterij.

Lees ook: Leadax wint Nationale Ondernemersprijs: de Pionier voor Carbyon

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws