Nieuws Groei

Déze Nederlandse startups willen zaken doen: in de Verenigde Staten

De Oversteek, dé podcast over ondernemen in Amerika, streek onlangs neer in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Daar, bij CES Unveiled, bereiden bedrijven zich voor op de echte CES die in januari in Las Vegas plaatsvindt.

Van onze redactie 18 december 2022

De elektronicabeurs is het platform om je product of dienst te testen, zegt Willem Drost, die Nederlandse start-ups begeleidt in hun oversteek naar de VS. ,,Van de 200 bedrijven die hadden deelgenomen aan de CES, opereerden er nog 197. En die droegen voor 400 miljoen bij aan de B.V. Nederland, met 1480 banen. Dat is enorm'" hervat Drost. Hij ziet jaarlijks tientallen jonge ondernemers voorbij komen die dromen van een Amerikaans avontuur.

Podcastmaker Koos Tervooren bezocht CES Unveiled in Amsterdam en sprak met verschillende startups die overzee zaken willen doen.

Beluister ook deze eerdere aflevering van de podcastserie: Prins Constantijn (Techleap) in De Oversteek: 'Wat je in Nederland fout doet, wordt in de VS uitvergroot'

Ewout Lubberman van batterijenmaker LeydenJar is er om meer geld op te halen: 'We gaan de komende jaren nog geen winst maken, als we een grote fabriek willen bouwen kost dat honderden miljoen. We gaan kijken [bij de CES] of we gesprekken kunnen voeren met capital venturespelers'. Veel deals worden tijdens de borrel gesloten, zegt Kathy Vredeveldt van InPhocal: ' Als je nu ziet waar we nu nog contact mee hebben. Onze CEO is daar heel goed in.'

Wil je meer ondernemersverhalen horen vanuit CES Unveiled? Bijvoorbeeld over Bupty, een innovatief administratiebureau voor freelancers dat met een Amerikaanse partij in zee is gegaan om de VS te veroveren?

Luister via deze link naar de CES Special van De Oversteek.

Beluister ook deze eerdere aflevering van de podcastserie: De Oversteek: wat doen Nederlandse ondernemers in Houston, 'het nieuwe New York'?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws