Nieuws Groei

Red je Pakketje verdriedubbelt capaciteit in Zwolle met nieuw distributiecentrum

Red je Pakketje verhuist naar een nieuw adres in Zwolle. Vanaf het nieuwe distributiecentrum rijden chauffeurs dagelijks 12.000 groene kilometers, zowel met elektrische bussen als bussen op biodiesel. Het aantal werknemers in Zwolle stijgt van tachtig naar 240. ,,Zwolle blijkt de efficiëntste locatie voor het uitrollen van onze duurzame groeiplannen.”

Van onze redactie 14 oktober 2021

Red je Pakketje capaciteit Zwolle

Het nieuwe distributiecentrum in Zwolle. Foto: Red je Pakketje

,,De routes die wij rijden vanuit Zwolle zijn gemiddeld langer dan de routes vanaf onze andere distributiecentra", zegt Tijs van Driel, coo van Red Je pakketje. ,,Onze nieuwe bussen op biodiesel zijn daarom een goede uitkomst voor onze duurzame missie. Samen met onze klanten en consumenten in het noorden maken we het verschil.”

Groei distributiecentrum leidt tot verdriedubbeling banen

Het nieuwe distributiecentrum is ongeveer 4100 vierkante meter groot. In Zwolle komen in totaal 240 mensen te werken, momenteel zijn dat er nog tachtig. Red je Pakketje wil de vacatures nog voor het einde van dit jaar hebben gevuld.

''We vergroten het bestelgemak voor de consument en verlagen onze impact op het klimaat''

Sam Rohn, ceo Red je Pakketje

Arjan van den Bos cto van Red Je Pakketje: ,,Zoals altijd bepalen wij onze nieuwe locatie op basis van computersimulaties. Zwolle blijkt de efficiëntste locatie voor het uitrollen van onze duurzame groeiplannen.”

Overname Red je Pakketje door Instabox

Dankzij de overname door Instabox kan Red je Pakketje zijn groei blijven versnellen. Nieuwe ontwikkelingen zijn Same Day Delivery op zaterdag en bezorging in pakketkluizen in heel Nederland.

Lees ook: Red je Pakketje en Vattenfall openen slim laadplein in Amsterdam

Red je Pakketje-topman Sam Rohn: ,,Instabox is begonnen met het plaatsen van pakketkluizen in Nederland, het doel is drieduizend locaties binnen twee jaar. Samen vergroten we het bestelgemak voor de consument en tegelijkertijd verlagen we onze impact op het klimaat.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws