Nieuws Groei

SAN Accent-winnaar New Era Consultancy brengt merkbelofte tot leven

Hoeveel aandacht besteed jij aan het nakomen van je merkbelofte? Ieder bedrijf zegt er waarde aan te hechten, maar er daadwerkelijk in investeren blijkt een heel ander verhaal. Het is een sentiment waar New Era Consultancy voorgoed mee afrekent. De winst van het SAN New Kids On The Block Accent (prijs voor beste nieuwe bedrijf van Nederland) bewijst dat de startup een verademing binnen de markt van marketing en communicatie is.

Robbert Daalder 29 juli 2022

New era consultancy alewijn dekker

De oprichters van New Era Consultancy (v.l.n.r.): Alewijn Dekker, Rogier Maessen en Eva Nooitgedagt. Foto: New Era Consultancy.

In een tijd dat producten en diensten steeds meer op elkaar gaan lijken en bijna elke organisatie dezelfde customer journey aanbiedt, maakt New Era Consultancy het verschil door de merkbelofte van organisaties door te voeren in alle klantinteracties. Het is de letterlijke tekst uit het winnende juryrapport van SAN Accent. Een merkverhaal tot leven brengen om zowel de customer experience (CX) als de employee experience (EX) optimaal te laten zijn; dat is waar het dit succesvolle bedrijf om te doen is.

Het is dan ook geen toeval dat Alewijn Dekker tijdens dit interview onderweg is naar een nieuwe klant. De medeoprichter van New Era Consultancy, dat vorig jaar werd opgericht, zal er een inspiratiesessie verzorgen waarbij eerst het belang van de merkbelofte wordt besproken om deze vervolgens in alle lagen van de onderneming zichtbaar én voelbaar te maken.

Het grote merkboek terugbrengen tot één A4'tje

,,We gaan ervoor zorgen dat deze belofte, de visie en de kernwaarden van het bedrijf niet slechts een mooi verhaal blijven”, begint Dekker. ,,Het grote merkboek zal terug moeten worden gebracht tot één A4’tje waarop zal komen te staan hoe er op herkenbare wijze naar buiten moet worden gecommuniceerd. Naar de klant, maar ook richting bestaande en nieuwe medewerkers.”

,,Dan heb je het over de manier waarop je een eerste mail naar een kandidaat stuurt, gesprekken met hem of haar voert of hoe het arbeidscontract en de onboarding eruit zien. Bij Coolblue is dat kraakhelder. Bij het bedrijf waar ik naartoe ga nog niet.”

"Zonder een duidelijk en herkenbaar merk ben je slechts één van de velen binnen een branche"

Merkbelofte voor 100 procent inwisselbaar

In het verleden acteerde Dekker als strategisch en creatief adviseur van bedrijven als ING, McDonald’s en Heineken. ,,Veel grote organisaties zijn nog niet in staat om merk- en customer experience fundamenteel met elkaar te verbinden. ‘The future is exciting, are you ready?’ was de slogan van Vodafone, maar als consument kreeg ik een ervaring die voor 100 procent inwisselbaar is met KPN of T-Mobile. Hier moest ik voor mijn gevoel iets mee doen en dat heeft geleid tot de oprichting New Era Consultancy.”

De bevlogen ondernemer doet het samen met Rogier Maessen. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de CX binnen ING, dat zowel op dit gebied als op transformatie al jaren voorop loopt. Eva Nooitgedagt is eveneens medeoprichter en zij mag worden gezien als de geestelijk moeder van Coolblue’s merkbelofte. Ze voerde deze op z’n zachtst gezegd succesvol door binnen alle geledingen van het bedrijf.

Wat New Era Consultancy doet, onderschrijft volgens Dekker de kracht van het merk. ,,Zonder een duidelijk en herkenbaar merk ben je slechts één van de velen binnen een branche. Hoe bind je dan nieuwe mensen op een toch al zo moeilijke arbeidsmarkt. Personeel dat de identiteit van een bedrijf ervaart, zal willen blijven en vertelt aan iedereen hoe leuk het is. Dat merken we al tijdens onze projecten bij klanten en dat is echt gaaf om te zien.”

"Door het SAN Accent worden we aantrekkelijker voor potentiële nieuwe medewerkers. Iedereen wil toch bij een club werken die het voor de wind gaat?”

SAN Accent bezorgt New Era Consultancy waardevol stempel

De verrichtingen van Dekker, Maessen en Nooitgedagt leveren dus niet alleen werkgeluk en klanttevredenheid op, maar ook een SAN Accent. Een zeer waardevolle prijs als het gaat om zichtbaarheid en betrouwbaarheid. Dekker: ,,Adverteerders hebben ons gekozen als beste nieuwe bureau van Nederland. Dat staat geweldig op ons profiel. Hierdoor worden we aantrekkelijker voor potentiële nieuwe medewerkers. Iedereen wil toch bij een club werken die het voor de wind gaat?”

,,Daarnaast zien grote bedrijven aan het SAN Accent dat zij gerust zaken met ons kunnen doen. Ik begrijp goed dat het spannend is om een heel jonge startup aan de fundamentele knoppen van je organisatie te laten draaien. We zijn goed in wat we doen, maar nu hebben we door adverterend Nederland ook een waardevol stempel opgedrukt gekregen. Daar hebben we veel aan.”

Niet te snel groeien als grote uitdaging

New Era Consultancy is nog maar een jaar onderweg en nu al behoorlijk succesvol. Dekker beaamt dat de zaken momenteel van een leien dakje gaan, al zijn er tegelijkertijd nog voldoende uitdagingen. Zoals niet te snel groeien bijvoorbeeld. ,,Als we nu ‘ja’ zeggen tegen alle merken waar we mee praten, dan moeten we te snel een hoop mensen aannemen.”

,,We moeten juist iedere dag focussen op kwaliteit. Doen we dat niet, dan komt de magie van onze propositie direct in gevaar. Het draait niet om zo veel en zo groot mogelijk. Precies om die reden willen we met deze boutique consultancy over drie tot vijf jaar in slechts drie landen toonaangevend zijn. Dit met twintig tot dertig toppers waarmee we écht verschil maken.”

Over SAN New Kids on the Block Accent

De finalisten die in aanmerking kwamen voor de SAN New Kids on the Block Award (Cut the Code, New Era Consultancy en One:Nil) hebben alle drie lef, durven groots te dromen, zijn niet naïef, hebben een oog voor ontwikkelingen in het vak en anticiperen hierop.

Deze finalisten zijn alle drie het bureau gestart vanuit een persoonlijke passie, een visie op het vak, en willen de status quo doorbreken. Ze bouwen aan het merk door de uitdagingen van het continu veranderende marketing communicatie landschap aan te gaan. Ze zijn alle drie ondernemers in hart en nieren die, vanuit een persoonlijke passie en expertise voor technologie, voor sport of voor merkbouwen een bureau zijn begonnen om te bouwen aan de toekomst.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws