Nieuws Groei

Sandra van Halderen (Restaurant Company Europe, Loetje) schrijft groei in hoofdletters

Sandra van Halderen van Restaurant Company Europe toont ferme groeiambities. Met steun van Waterland Private Equity werd Happy Italy van de Rotterdamse horecaondernemer Daniël de Blok aan de keten toegevoegd. Wat ooit begon als Loetje is nu de grootste horecagroep van Nederland.

Van onze redactie 21 juli 2021

Sandra van Halderen van RCE

Sandra van Halderen, ceo van Restaurant Company Europe. Foto: Raymond Rutting

Restaurant Company Europe (RCE), een deelneming van Waterland, bestaat na de aankoop van Happy Italy uit achttien horecaformules met 75 restaurants en cafés. Sandra van Halderen, ceo van RCE, heeft een duidelijke visie en dat is in hoofdletters geschreven GROEI! ,,We willen de komende vier jaar verdubbelen in aantal locaties en in omzet groeien naar 300 miljoen euro per jaar. Met de acquisitie van Happy Italy kunnen we die groei versneld gaan realiseren.”

Lees ook: Heeren Horeca Groep verovert de regio: 'Wij geloven in het buitengebied'

Met steun van RCE/Waterland moet de pasta- en pizzaketen actief worden tot in het buitenland. Happy Italy heeft momenteel twintig vestigingen in Nederland waar zo’n duizend mensen werken. Van Halderen: ,,Door de aankoop verbreden we ons portfolio in het fast-casual-segment. Happy Italy is een krachtig concept met enorm veel potentie om uit te groeien tot internationaal love-brand net zoals een aantal andere formules binnen RCE, bijvoorbeeld Loetje.”

Restaurant Company Europe zoekt ook groei in buitenland

De groei van biefstukken-imperium Loetje liep door corona averij op. Alles is opgeschoven naar dit jaar. ,,Vorig jaar werd maar één locatie geopend, Loetje Eindhoven”, vertelt Van Halderen tegen de Volkskrant. Eind van dit jaar moeten er 26 vestigingen staan. Ook voor deze formule kijkt Van Halderen over de grenzen naar Duitsland en België. ,,Volgend jaar hopen we onze eerste buitenlandse vestiging te openen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws