Nieuws Groei

Nederlandse scale-up Virtual Vaults opent kantoor in Londen

Het Nederlandse Virtual Vaults, dat virtuele datarooms aanbiedt op basis van abonnementen in plaats van gigabytes, opent zijn eerste internationale kantoor in Londen. Het privately held SaaS-bedrijf is naar eigen zeggen de snelst groeiende aanbieder van virtuele datarooms voor M&A due diligence-processen in de Benelux.

Van onze redactie 28 september 2021

Virtual Vaults ondernemers

Ceo Jeroen Kruithof (links) met de Brit Mike Hinchliffe, Chief Revenue Officer van Virtual Vaults in Londen. Foto's: Virtual Vaults

De uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk, de grootste M&A-markt (M&A is de Engelstalige afkorting van Fusies en Overnames, 'due diligence' staat voor 'gepaste zorgvuldigheid', red.) van de EMEA, is voor de scale-up een logische stap op weg naar verder groeiende internationale omzet. Zo’n 20 procent van de omzet van Virtual Vaults wordt nu al bij internationale klanten gerealiseerd.

Op jaarbasis worden er via het Virtual Vaults-platform meer dan 2000 deals gesloten door zowel particuliere als beursgenoteerde bedrijven, zoals Bank of America. Virtual Vaults weet zich sinds de oprichting in 2014 te onderscheiden door een andere gebruikservaring te bieden bij high-end deals zoals fusies en overnames. Na het Verenigd Koninkrijk zullen kantoren in Frankrijk, Duitsland en Scandinavië volgen om de Europese markt nog beter te kunnen bedienen.

''Een overname of fusie is een complex en gevoelig proces, dat we tot in de puntjes stroomlijnen voor alle betrokken partijen''

Jeroen Kruithof, ceo Virtual Vaults (foto onder)

Complexe Q&A-trajecten worden gebruiksvriendelijk en veiliger gemaakt

De ceo van Virtual Vaults, Jeroen Kruithof: ,,Een overname of fusie is een complex en gevoelig proces, dat we tot in de puntjes stroomlijnen voor alle betrokken partijen. Tech moet de gebruikers dienen, dus we maken het extreem intuïtief. Een groot deel van ons team in Nederland werkt non-stop aan productontwikkeling en met onze volledig schaalbare software zijn we klaar voor internationalisering.”

De laatste jaren werkte het team in Nederland aan het schaalbaar maken van de software. Partijen kunnen binnen enkele minuten een virtuele dataroom openen, waarbij men niet afgerekend wordt op gigabytes, maar een vast bedrag betaalt. Complexe Q&A-trajecten worden gebruiksvriendelijk en veiliger gemaakt door functionaliteiten zoals een chatfunctie en 24/7-support.

Lees ook: De techniek van dit Nederlandse bedrijf gaat de hele wereld over

In Londen omringd door fintech-startups, softwarebedrijven en Tate Modern

Het bedrijf stelt de Britse Mike Hinchliffe aan als Chief Revenue Officer van het kantoor in Londen. Het nieuwe kantoor is gevestigd in de centraal gelegen en bruisende Metal Box Factory, omringd door fintech-startups, softwarebedrijven en culturele instellingen zoals het Tate Modern.

Lees ook: Nederlandse ondernemer Van Otterloo in Londen: 'Het wordt hier het kwartaal van de waarheid'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws