Nieuws Groei

Flinke omzet- en winstgroei Sligro: plus 20 miljoen

Groothandel Sligro uit Veghel profiteert flink van de ‘herwonnen vrijheid’ na de coronabeperkingen. De klanten van het bedrijf draaiden in de loop van 2022 weer op volle toeren, vooral de consument zocht de horeca, pretparken en evenementen weer massaal op. Dat leverde Sligro een flinke omzet- en winstgroei op ten opzichte van 2021.

Wouter ter Haar 3 februari 2023

Sligro

De nettowinst over 2022 kwam uit op 39 miljoen euro. Dat maakte de groothandel uit Veghel vanochtend bekend. Dat is 19 miljoen euro meer dan in lockdown jaar 2021. Die cijfers hadden nog veel beter kunnen zijn, maar Sligro werd geconfronteerd met een flink aantal stevige kostenstijgingen, schrijft het Brabants Dagblad.

Groei in België is al jaren een van de ambities van Sligro.

Het had vooral veel last van een tekort aan chauffeurs. Daarom moest het bedrijf 12 miljoen uitgeven aan hotelovernachtingen voor buitenlandse chauffeurs en de inhuur van extra bijrijders. Ook heeft de groothandel voor 5 miljoen koeriers ingehuurd, die gaten moesten opvullen. Het bedrijf kreeg daarnaast, versterkt door de oorlog in Oekraïne, te maken met tekorten en grote schaarste in een deel van het assortiment.

Overname concurrent Metro

De groothandel uit Veghel ging eind vorig jaar op overnamepad in België. Sligro betaalde begin dit jaar 47 miljoen euro voor negen filialen van concurrent Metro, die in de financiële problemen was geraakt. Groei in België is al jaren een van de ambities van het bedrijf. Ook deze overname, die begin januari is afgerond, heeft in 2022 voor extra kosten gezorgd. Zo was Sligro vier miljoen euro kwijt aan juristen en adviseurs.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws