Nieuws Groei

Sportschool uit RTL's 'Helemaal het einde' te koop

De naar Chili geëmigreerde Addy Wichen wil af van zijn in problemen geraakte sportschool Fit 50 + in Voorburg, schrijft het AD.

Bert Woudenberg | Foto: Olivier Thijssen 8 februari 2017

Heteinde

De Waddinxvener, die met zijn gezin figureert in de RTL-realityserie Helemaal het Einde, verhuisde in oktober naar Chili om een nieuw leven op te bouwen. Hij stopte met zijn sportschool Fitness2Gether in Voorburg, waar leden nog (jaar)contracten hadden lopen. De verbijsterde abonnementshouders kregen te horen dat ze konden overstappen naar de nieuwe sportschool Fit 50 + in Voorburg voor ouderen, waarvan Wichen nog steeds eigenaar is. Dat zette kwaad bloed bij sommige (jongere) leden, die hun geld terugeisten.

Bij afwezigheid van Wichen werden de financiële problemen van het fitnesscentrum alleen maar groter. Er verschenen bovendien berichten in de media dat hij met de noorderzon was vertrokken naar Chili om problemen hier te ontlopen. Dat is volgens hem en zijn echtgenote onterecht.

Lees ook: Hoe de wijnfamilie Pos uit RTL’s Helemaal Het Einde! zo snel succes boekt

"We hebben geprobeerd de sportschool in Voorburg te verkopen, maar dat is ondanks twee mogelijke kopers niet gelukt", vertelt echtgenote Astrid. "De manager heeft de sportclub overgenomen en regelt de boel. Als het niet gaat dan belt ze, appt ze of mailt ze ons in Chili."

Lees ook: RTL-programma Helemaal Het Einde: de families en hun bedrijven

Ander leven

Addy van Wichen (37) probeert in het Zuid-Amerikaanse land met zijn vrouw Astrid (33) en hun vier kinderen Julia (15), Eva (12), Esmée (11) en Levi (8) een ander leven te beginnen en een nieuw huis te bouwen. Ze hebben daarvoor van de ene op de andere dag huis en haard, werk, school en familie verlaten. Hun avonturen en die van twee andere Nederlandse gezinnen worden elke maandagavond door RTL4 uitgezonden in de realityserie Helemaal het Einde. Wekelijks volgen gemiddeld een miljoen kijkers de belevenissen van de drie families op de voet.

"We hebben met elkaar goede afspraken gemaakt om de boel in Nederland los te laten", vertelt Addy in zijn stille en lege Waddinxveense huis. Hij is naar Nederland afgereisd om de problemen met de sportschool op te lossen. Omdat het voor zijn vertrek al niet zo lekker ging met de Voorburgse sportschool, moest er nu ter plekke keihard door hem worden ingegrepen om de problemen niet groter te laten worden.

Eucalyptusbos

Het is de Waddinxvener inmiddels wel duidelijk dat hij zijn sportclub niet goed kan runnen vanaf de andere kant van de wereld. Hij wil daarom de zaak definitief aan iemand anders overdragen. Overigens had hij ook graag zijn gemeubileerde huis in Waddinxveen willen verhuren, maar ook dat is niet goed gelukt.

Het gezin is sinds 6 december in Chili. In de buurt van Cáhuil kregen ze van televisieproducent John de Mol een stuk eucalyptusbos van vijf hectare en een startkapitaal van 75.000 euro om er een nieuw leven op te bouwen. Eind dit jaar moet duidelijk zijn of ze dat lukt.

Addy is van plan op het landgoed La Sirena de camping Ollanda te beginnen. Echtgenote Astrid en dochter Julia kregen een baan aangeboden van de Nederlandse restauranteigenaar Marcel Janssen in het surfstadje Pichilemu, 20 kilometer verderop. Ze denken er ook aan stroopwafels te gaan verkopen.