Nieuws Groei

Startup Mr. Chadd wil opgelopen corona-leerachterstanden scholieren wegwerken

Vanwege corona hebben leerlingen maandenlang onderwijs op afstand genoten en zijn de Centrale Eindexamens in 2020 afgelast. Ondanks alle inspanningen van docenten geeft de Onderwijsraad in een adviesbrief aan dat sommige leerlingen waarschijnlijk een leerachterstand hebben opgelopen door de coronacrisis. Daar wil het Groningse Mr. Chadd wat aan gaan doen.

Van onze redactie 7 oktober 2020

Mr Chadd achterstand scholen corona

Kim van der Esch en Jan Gustavo Kuipers van Mr. Chadd.

Verschillende scholen hebben in deze roerige tijd Mr. Chadd omarmd om hen te helpen deze leerachterstanden weg te werken. De startup ondersteunt sinds 2015 middelbare scholieren en mbo-studenten via een eigen chatplatform, waarop scholieren vragen over schoolwerk kunnen stellen. De gescreende vakexperts die de uitleg geven zijn iedere dag van de week direct beschikbaar en kunnen zowel thuis als tijdens de les worden ingezet.

Lees ook: Deze kinderen startten een bedrijfje tijdens thuisonderwijs

Investering van Boost-Up

Mr. Chadd kwam echter handen tekort en kon de vraag van scholen niet meer aan. Om deze reden hebben de partners van Boost-Up (een stichting die tot doel heeft om startups en scale-ups te begeleiden naar succesvolle verdere groei) een scale-upinvestering van 900.000 euro gedaan. ,,Met deze investering kunnen wij nog meer scholen ondersteunen en de ontstane kloof in kennis tussen groepen leerlingen weer verkleinen”, aldus Kim van der Esch, onderwijskundige en mede-eigenaar van Mr. Chadd.

Door de begeleiding en investering van Boost-Up heeft Mr. Chadd de middelen om te investeren in extra onderwijskundigen die leerlingen en scholen begeleiden. Ook geven zij advies over het inrichten van afstandsonderwijs door scholen, want hoewel de scholen hun deuren weer hebben geopend, blijft onderwijs op afstand noodzakelijk.

Lees ook: Student geeft jouw kinderen thuis les: dit bedrijf regelt het

Wie is Mr. Chadd?

Mr. Chadd is in 2014 op een doodgewone winteravond ontstaan na een brainstormsessie van Kim van der Esch en Jan Gustavo Kuipers. De startup brengt via een platform middelbare scholieren en universitaire coaches in contact om zo samen de huiswerkproblemen van de scholieren op te lossen. Het contact verloopt via een app of via de website.

Momenteel maken meer dan 140.000 middelbare scholieren gebruik van de applicatie. Zij worden dagelijks geholpen met hun huiswerk door ruim 200 coaches.