Video Groei

Startup Stories: op deze manier groeit softwarebedrijf Tunga uit tot scale-up

Directeur Ernesto Spruyt kwam vanuit zijn achtergrond in de fairtrade op het idee een softwarebedrijf op te richten dat uitsluitend werkt met Afrikaanse programmeurs. In 2015 werd Tunga een feit. Nu is het zaak uit te groeien tot scale-up. We brengen opnieuw een bezoek aan de onderneming. Hoe staan de zaken?

Video: Mark van Binsbergen | Presentatie: Roland Tameling 4 oktober 2019

In de videoserie Startup Stories bezoekt groei-expert Irene Zijp (Peritam) startende bedrjjven om te helpen er een succesverhaal van te maken. Eén van die bedrijven is softwarebedrijf Tunga.

Lees ook: Startup Stories: de stappen die Freggies zet naar vegan snacks scale-up

In goede banen leiden

Vier jaar na de start gaat het zo goed dat ondernemer Ernesto Spruyt wel wat hulp kon gebruiken om de groei in goede banen te leiden. ,,In zo’n groeifase ben je op meer borden tegelijk aan het schaken. Ik heb nu iemand nodig die over mijn schouder meekijkt. Iedere ondernemer is gebaat bij een frisse blik.’’

Hoe is het Tunga vergaan?

Afgelopen zomer gingen we bij het jonge bedrijf op bezoek om te horen waar hij met zijn bedrijf precies tegenaan liep. Op basis van dat interview gaf groei-expert Irene Zijp meteen haar eerste adviezen, maar realiseerde ze ook een breder plan. Daar is Spruyt de afgelopen maanden mee aan de slag gegaan. Het resultaat daarvan zie je terug in deze nieuwste aflevering van Startup Stories.

Zelf aan de slag met de groei van je bedrijf?

Klik op deze link en download dan gratis de whitepaper (thema: Het nut van een mentor) van Peritam om net als Ernesto Spruyt weer nieuwe, succesvolle stappen te kunnen zetten met je onderneming.