Nieuws Groei

Startup Worktribe wil Airbnb voor zakelijke ruimtes worden

Worktribe, een startupplatform dat pay-per-use creatieve locaties aanbiedt in samenwerking met een uitgebreid netwerk van partners, is gelanceerd in Amsterdam. De missie: de Airbnb voor zakelijke ruimtes worden.

Van onze redactie 6 juni 2023

Brian de Mijttenaere Omar Ahmed Worktribe

Worktribe-oprichters Brian de Mijttenaere (links) en Omar Ahmed. Foto: Worktribe

Worktribe streeft ernaar om een breed scala aan creatieve locaties in Amsterdam toegankelijk te maken voor bedrijven en professionals die op zoek zijn naar inspiratie en creativiteit.

Wat ooit begon als een platform voor remote werken en flexwerken, heeft zich volgens de oprichters ontwikkeld tot een gebruiksvriendelijk platform voor het vinden van de perfecte omgeving om fotostudio’s te vinden, te vergaderen of workshops te organiseren. De ondernemers achter de startup geloven dat de fysieke omgeving een grote invloed heeft op productiviteit, samenwerking en de bevordering van het werkgeluk.

''We begrijpen dat traditionele kantoren en continu dezelfde omgeving, niet langer voldoen aan de behoeften van moderne professionals''

Brian de Mijttenaere, Worktribe

Artistieke loft, een industriële studio of een gezellige buitenlocatie

Worktribe is opgericht door twee ambitieuze ondernemers en tevens beste vrienden, Brian de Mijttenaere en Omar Ahmed. ,,We zagen dat steeds meer bedrijven de waarde van creatieve locaties erkennen, niet alleen voor werknemers, maar ook voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Met Worktribe willen we een brug slaan tussen deze bedrijven en de prachtige, diverse locaties die Amsterdam te bieden heeft."

Met de lancering van het platform belooft Worktribe een gebruiksvriendelijke interface waarmee professionals gemakkelijk binnen 3 stappen kunnen zoeken, vergelijken en boeken uit een breed scala aan creatieve en unieke locaties in onze hoofdstad. Of het nu gaat om een artistieke loft, een industriële studio of een gezellige buitenlocatie, ,,Worktribe heeft voor ieder wat wils. Het platform biedt gedetailleerde beschrijvingen, foto's en mogelijkheden van elke locatie, waardoor gebruikers de juiste keuze kunnen maken die aansluit bij hun specifieke behoeften en voorkeuren.''

Lees ook: Flexwerken? Op deze locaties moet je een keer geweest zijn

Focus van Worktribe komt in de komende jaren vooral te liggen op groei

,,Bij Worktribe draait alles om flexibiliteit en keuzevrijheid," legt medeoprichter Brian de Mijttenaere uit. ,,We begrijpen dat traditionele kantoren en continu dezelfde omgeving, niet langer voldoen aan de behoeften van moderne professionals.''

De focus van Worktribe in de komende jaren zal liggen op groei, zowel in termen van uitbreiding van het aanbod van locaties als in het veroveren van nieuwe steden. Maar eerst is Amsterdam aan de beurt. De ambities zijn groot en daarmee wil het platform op den duur internationaal uitbreiden. Hierdoor krijgen professionals overal toegang tot unieke, inspirerende zakelijke ruimte en vergaderlocaties.

,,We zijn erg enthousiast over de toekomst van Worktribe", aldus De Mijttenaere. ,,We willen professionals de vrijheid geven om hun werklocatie aan te passen aan hun behoeften en creativiteit te stimuleren. We zijn ervan overtuigd dat het potentieel voor groei enorm is en kijken ernaar uit om ons platform voortdurend te verbeteren en uit te breiden om aan de behoeften van onze gebruikers te voldoen."

Lees ook: Deelcamper als alternatief vliegschaamte: Goboony spint er garen bij

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws