Nieuws Groei

Vijf studenten HvA achter snelgroeiende startup Studio Paper

Vijf ondernemende studenten aan de Hogeschool van Amsterdam hebben met succes een nieuw creatief concept gelanceerd. Studio Paper voorziet haar abonnees maandelijks van een box met zelf ontworpen on-trend stationery en drukwerk. De startup speelt in op de door corona sterk toegenomen vraag naar knutselen en creatief bezig zijn onder volwassenen.

Van onze redactie 8 december 2020

Studio Paper Hv A

De ondernemers achter Studio Paper. V.l.n.r.: Adriana Paeper, Britt Halberstadt, Beau van den Bergh, Roos van der Eng en Lena Koopman.

In de eerste vierentwintig uur na de lancering van de website ‘studio-paper.com’ had het bedrijf alle boxen verkocht. ,,We zijn uiteraard superblij met de eerste reacties op ons concept. Al langer zagen we een groeiende behoefte naar mooie en bijzondere papiersoorten en -formaten. Door corona is deze trend verder versterkt”, aldus Lena Koopman, één van de oprichters van Studio Paper.

De inhoud van de box wisselt per maand, maar in alle boxen zitten producten die kunnen worden gebruikt in huis, in een agenda, bullet journal of fotoboek en kaarten die verstuurd kunnen worden. De box kan ook ‘los’ worden besteld.

''Al langer zagen we een groeiende behoefte naar mooie en bijzondere papiersoorten en -formaten. Door corona is deze trend verder versterkt''

Lena Koopman, mede-oprichter Studio Paper

Creative Business aan Hogeschool van Amsterdam

De jonge ondernemers studeren allemaal Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en volgen de specialisatie mediaondernemerschap. Zij ontwerpen en maken de producten van Studio Paper zelf. De producten worden lokaal gedrukt bij drukkerij Coster & Kok.

Lees ook: Piepjonge ondernemer Aaliyah (13) lanceert duurzaam tienerkledingmerk 'Divapower'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.