Nieuws Groei

Takeaway.com uitgeroepen tot snelstgroeiende bedrijf

Takeaway.com heeft de Gouden Groeier Award gewonnen. Het is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De award, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, werd uitgereikt tijdens de derde editie van het ondernemersevent BusinessBoost Live in Rotterdam Ahoy. Het bedrijf creëerde 4.703 nieuwe banen (in FTE) en groeide dus het snelst in de periode van eind 2016 tot en met eind 2019. Hiermee staat de maaltijdbezorger bovenaan de Top 250 Groeibedrijven 2020.

De Ondernemer 4 maart 2020

Fusie takeaway just eat jitse groen 1

Takeaway.com: het begon 20 jaar geleden met Thuisbezorgd.nl. Foto: ANP

Toen Jitse Groen twintig jaar geleden begon met zijn website Thuisbezorgd.nl, kwam de concurrentie uit Amsterdam en Ede, provisorische websites die klanten doorverwezen naar een handvol restaurants in de omgeving. Pagina’s die waren ontwikkeld op zolders of kantoortjes, door studenten of ondernemers die zich – net als Groen – afvroegen waarom je eigenlijk nog geen pizza of Chinees op internet kon bestellen.

Fusie met Just Eat

Een vol decennium later was het bedrijf Nederland al ontgroeid. Onlangs fuseerde het bedrijf met Just Eat en werd daarmee in een klap één van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld. Red Je Pakketje, gestart in 2016, is het snelst groeiende jongste bedrijf. Dept veroverde de vierde plaats en is hiermee de hoogste nieuwe binnenkomer. Van de 250 bedrijven uit de lijst zijn er 92 in Noord-Holland gevestigd en 53 in Zuid-Holland. Noord-Brabant staat op de derde plaats met 41 bedrijven. Er staan 156 nieuwe bedrijven in deze editie van de Top 250 groeibedrijven.

''Onze groei creëert veel banen, op onze 27 kantoren in binnen- en buitenland, maar ook lokaal op onze 91 hubs''

Jitse Groen, ceo en oprichter Takeaway.com

We groeien hard

,,Erg leuk dat Takeaway.com opnieuw het snelst groeiende bedrijf van Nederland is”, aldus oprichter en ceo Jitse Groen, ,,we groeien hard, zowel in Nederland als daarbuiten. Onze groei creëert veel banen, op onze 27 kantoren in binnen- en buitenland, maar ook lokaal op onze 91 hubs, waar we niet alleen bezorgers werven, maar ook leidend personeel.”

Lees ook: Thuisbezorgd/Takeaway wordt sponsor EK Voetbal 2020

Top 250 Groeibedrijven

Om in de Top 250 Groeibedrijven te komen, dienen bedrijven minimaal 10 FTE groot te zijn en/of minstens 5 miljoen euro om te zetten, aan het begin van de meetperiode. Daarnaast dienen ze in deze meetperiode van december 2016 tot en met december 2019 een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet te realiseren. De Top 10 is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen in FTE creëerden in deze periode én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei in FTE lieten zien.

Nlgroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, KVK, NLevator en NL2025, is een meerjarenprogramma dat tot doel heeft het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf te vergroten.