Aangeboden door Topgeschenken.nl

Branded Content Groei

Bloemen, cadeaubonnen of chocolade sturen: kleine attenties dragen bij aan betrokkenheid personeel

Ondernemers die hun medewerkerstevredenheid willen verhogen kunnen dat op meerdere manieren doen. Natuurlijk is erkenning en waardering voor het geleverde werk belangrijk. Maar vergeet het sociale aspect niet. Vraag eens door naar persoonlijke zaken en zorg dat je niet voorbij gaat aan impactvolle gebeurtenissen zoals verhuizing, geboorte van een kind of verjaardagen. Kleine attenties kunnen letterlijk het verschil maken. Zelf inspiratie opdoen welke producten jij passend vindt? Klik dan hier.

Jessica de Jong 30 november 2021

Bloemen cadeaubonnen of chocolade sturen kleine attenties dragen bij aan betrokkenheid personeel2

Hoppenbrouwers Techniek neemt zoveel bloemen af dat ze zelfs hun eigen ‘Hoppenbrouwers boeket’ hebben. ,,Dat zijn prachtige boeketten die speciaal naar onze wensen zijn samengesteld en die wij voor een zacht prijsje kunnen afnemen. Foto: Ruud Voest

Wanneer je die medewerkersbetrokkenheid vertaalt naar de werkvloer, zie je over het algemeen dat de receptionistes verantwoordelijk zijn voor het versturen van attenties. Zo ook Marlouke Vos van installatiebedrijf Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek. Een bedrijf waar ze niet alleen maar praten over medewerkersbetrokkenheid en -tevredenheid, maar waar personeel echt op één wordt gezet.

Personeel op één

Vos: ,,Algemeen directeur Henny de Haas vindt het belangrijk dat er aandacht is voor onze medewerkers. Wij staan bij hem altijd op nummer één. Zo wordt er bijvoorbeeld veel georganiseerd om de betrokkenheid te stimuleren. Denk aan de Hopcafe’s, filmavonden, een personeelsfeest, barbecues en een kerstfeest.”

Die aandacht voor de medewerkers viel ook de commissaris van de Koning Wim van de Donk op. Hij sprak daarover in 2018 bij de viering van het 100-jarige bestaan van Hoppenbrouwers Techniek. Hij zei: ,,De kracht die in jullie mensen zit, zit ook in jou Henny, maar ook juist omdat jullie zo goed zorgen vóór die mensen. Dat ze nieuwe kansen krijgen en zich door kunnen ontwikkelen. Mensen vasthouden omdat er betere tijden komen. Goed zorgen voor je mensen zit niet alleen in het sociale. Ineens ben je 100 jaar, mooi om te zien.”

''Via Topbloemen.nl kunnen we nog steeds via de aangesloten lokale bloemisten ons personeel blij maken. Op deze manier blijven we bij onze visie waarbij we lokaal geworteld willen blijven''

Marlouke Vos, installatiebedrijf Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek

Groei

Marlouke Vos zag van dichtbij hoe het installatiebedrijf de afgelopen jaren hard groeide en toch vast bleef houden aan de waardering voor het personeel. ,,Waardering geven wij graag door het versturen van bloemen. Alleen zag ik dat door onze groei dat de plaatselijke bloemist al onze orders niet meer kon bijbenen.” Hierdoor stond zij zelf wel voor een dilemma. Want wat doe je als de plaatselijke bloemist aangeeft dat ze de orders niet meer kan bolwerken? Stop je dan met het versturen van bloemen? Ga je zelf naar de groothandel? ,,Omdat wij een echt familiebedrijf zijn met lokale wortels, heeft het altijd onze voorkeur om inkopen te doen bij de lokale middenstand.”

Het was geheel toevallig dat haar zoektocht naar een nieuwe leverancier samenviel met de opening van nog eens twee vestigingen van Hoppenbrouwers Techniek in Deurne en Dongen. ,,De directeur wilde niet dat de groei ten koste zou gaan van zijn visie. Bloemen horen er voor hem echt bij. Medewerkers krijgen bloemen op verjaardagen, bij geboorten, pensioen en op hun allereerste werkdag. Het was ondenkbaar om daar mee te stoppen, want bloemen versturen is voor ons onderdeel van het op één zetten van je personeel.”

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Vos en haar team ervoor kozen om in zee te gaan met Topgeschenken.nl. ,,Via deze partij kunnen we nog steeds via de aangesloten lokale bloemisten ons personeel blij maken. Op deze manier blijven we bij onze visie waarbij we lokaal geworteld willen blijven. Zelfs als het gaat om al die bossen bloemen en andere cadeaus die wij versturen naar onze 1500 medewerkers die door het hele land wonen. Voor ons is het daarbij heel belangrijk dat we kunnen bouwen op een betrouwbare partij en dat je zeker weet dat alles wat je bestelt goed aankomt.”

Eigen boeket

Hoppenbrouwers Techniek neemt zoveel bloemen af dat ze zelfs hun eigen ‘Hoppenbrouwers boeket’ hebben. ,,Dat zijn prachtige boeketten die speciaal naar onze wensen zijn samengesteld en die wij voor een zacht prijsje kunnen afnemen. Eigenlijk kunnen we niet zonder”, lacht ze.

Hoppenbrouwers Techniek verstuurt niet alleen bloemen via Topgeschenken.nl, ze bestellen regelmatig andere producten. ,,We laten een gepersonaliseerde taart maken om iets te vieren. Die wordt gebakken door de plaatselijke bakker. Wij kunnen zelf kiezen wat voor afbeelding of logo we erop willen laten zetten.”

Ook bestelt de receptie steeds vaker cadeaubonnen. Dat doen ze bijvoorbeeld wanneer er een baby is geboren. Er wordt een roze of blauw boeket bezorgd en bij de kraamvisite wordt een taart en een bon van Prénatal gegeven. Ook de cadeaubonnen van Bol.com zijn erg gewild. ,,De cadeaus van Topgeschenken.nl worden erg gewaardeerd. Dat zien we ook regelmatig terug wanneer iemand een leuke foto van zichzelf met het cadeau op ons intranet plaatst.”

Accountmanager Sander Kuijt van Topgeschenken.nl heeft speciaal voor secretaresses die geschenken willen bestellen enkele tips. Foto: Ruud Voest

Tips

Accountmanager Sander Kuijt van Topgeschenken.nl heeft speciaal voor secretaresses die geschenken willen bestellen enkele tips.

  • We werken continue aan uitbreiding van ons assortiment. We hebben niet alleen standaard bloemen, maar denk ook eens aan een fles champagne, een doos chocolade, geboortepakketten en andere geschenken. Maandelijks zijn er nieuwe producten waarmee je kunt inspelen op het seizoen of de feestdagen.
  • Bij grotere orders, bijvoorbeeld 100 stuks, is Topgeschenken.nl in de mogelijkheid om een prijsvoordeel te bieden. Offertes om bijvoorbeeld honderd chocoladerepen op te sturen naar verschillende adressen kunnen wij binnen een dag in orde maken.
  • Wij bieden met onze lokale bloemisten en bakkers een landelijk dekkend netwerk in Nederland aan. Veel producten kan Topgeschenken.nl ook in het buitenland bezorgen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Topgeschenken. Meer weten over Topgeschenken? Kijk op Topgeschenken.nl.

tracking pixel