Nieuws Groei

Tropisch en thuiswerken: recordverkoop airconditioning

Thuiswerken tijdens tropische temperaturen, maar ook het feit dat we deze zomer vaker thuis blijven, heeft volgens NVKL, de brancheorganisatie voor koudetechniek en klimaatbeheersing, geleid tot een recordstijging van het aantal verkopen in airconditioning dit jaar.

Van onze redactie 26 juni 2020

Airconditioning corona thuiswerken

Veel mensen werken vanwege de huidige coronasituatie thuis en vieren de zomervakantie in eigen land (en eigen huis). Om de warme dagen en klamme nachten door te komen, merkt de NVKL dat dit jaar veel huishoudens kiezen voor de aanschaf van een airconditioning.

Vorig jaar stegen de verkoopcijfers van kwaliteitsairconditioners al met 30 procent, het totaal aantal verkopen lag rond de 123.000 stuks. Voor 2020 verwachten de bij de NVKL aangesloten leveranciers dat de verkopen met circa 50 procent zullen stijgen naar 185.000 airconditioners.

De NVKL erkende installateurs merken dit ook. Zij zien in deze periode een sterk groeiende vraag naar airconditioning onder consumenten.

Lees ook: 'Thuiswerken' in... een vijfsterrenhotel

Do’s & don’ts van airconditioning

Brancheorganisatie NVKL merkt vooral in deze tijd dat consumenten veel vragen hebben rondom airconditioning. Goede voorlichting kan het maken van verkeerde keuzes helpen te voorkomen. Het beste advies wat NVKL kan geven is: schakel een erkende installateur in. Dat is niet alleen wettelijk verplicht, maar een professionele installateur doet veel meer dan enkel de airco ophangen. Zo kijkt een koeltechnicus onder andere naar de benodigde koellast van een woning, de indeling van de ruimte, de isolatiewaarde van het gebouw en de aanwezige ventilatie. Na het installeren regelt de installateur de airco optimaal in op het gebied van comfort en energiezuinigheid.

Meer weten over de verschillende typen airconditioners, energielabels, geluidseisen en het belang van goede installatie en onderhoud van airconditioning? Het webinar dat NVKL vandaag ter ere van de internationale Dag van de Koeling heeft gegeven, is terug te kijken via www.nvkl.nl.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.