Video Groei
Vedder&Vedder wil ook internationaal doorbreken
Ze werden in korte tijd bekend als de persoonlijke sieradenmakers voor BN’ers als Chantal Janzen en bereiden alweer nieuwe ondernemersplannen voor: Duitsland en de VS. De zussen Esther en Anne Vedder vertellen in Werkverkeer hoe ze met hun social media-strategie bekend Nederland veroverden én verklappen hun nieuwste idee: naast online straks ook een eigen, fysieke winkel.
Vedder&Vedder
Het balletje ging al snel rollen bij de tweeling Esther en Anne Vedder toen zij begonnen met hun gepersonaliseerde sieraden. Het geheim van hun succes was een social media-strategie die ervoor zorgde dat hun gepersonaliseerde sieraden meteen opvielen bij BN’ers, waardoor de zichtbaarheid van Vedder&Vedder op social media enorm uitbreidde. Daarmee is hun succes een goede case voor influencermarketing en laten de zussen zien dat je niet veel marketingbudget hoeft te hebben om op te vallen.
Fysieke winkel
In de video verklapt de tweeling dat het 'een van hun dromen is' om van online door te groeien naar ook een eigen, fysieke winkel en dat dat vermoedelijk nog dit jaar daadwerkelijk ook zal gebeuren. Hun sieraden worden momenteel al wel verkocht in de &C Store in Amsterdam en incidenteel in een pop up-store in de Bijenkorf.
Lees ook: Zo werd deze sieradentweeling de juwelier van bekend Nederland
De twee ondernemers zetten op het moment alle zeilen bij om die groei zelf mogelijk te maken. Alle winst wordt dus direct weer geïnvesteerd in de eigen onderneming. ,,Je zult ons niet snel in een dikke auto zien,’’ aldus de tweeling, die in de aflevering van Werkverkeer ook nog een unieke gepersonaliseerde trouwring maakt voor de aanstaande van presentator Roland Tameling.
Geen externe investeerders
Nu het goed gaat in Nederland staat Vedder&Vedder zichzelf ook toe om te dromen over het buitenland. In Duitsland hopen ze hetzelfde social media-succes te krijgen als hier door zich ook daar te richten op influencers. De naam Sylvie Meis valt.
Daarnaast vinden de twee zussen het belangrijk om zoveel mogelijk zeggenschap over hun bedrijf te houden. Daarom kiezen ze er voor om geen externe investeerders aan te trekken: ,,We vinden het heel belangrijk dat het ons idee blijft. Dan maar iets langzamer groeien.’’
We vinden het heel belangrijk dat het ons idee blijft. Dan maar iets langzamer groeien.
Videoserie Werkverkeer
Elke twee weken is er op deondernemer.nl een aflevering van 'Werkverkeer' te zien, gepresenteerd door Roland Tameling. Naast 'Werkverkeer' zijn er meerdere nieuwe videoseries op deze website, waaronder 'Startup Stories' over - inderdaad - startende ondernemers, EenmansZaken over, door en voor zzp'ers en 'Over de Grens', waarin ondernemers aan het woord komen over hun stappen naar het buitenland.
Vorige afleveringen
Michiel Muller (CEO Picnic): 'We gaan enorm uitbreiden in Duitsland'
Marco Aarnink (Print.com): 'Businessmodel samen met 100 klanten gemaakt'
Fleur en Charlotte Melkert (Equalture): 'Als startup zoeken wij juist senior personeel'
Jordy Cobelens (CEO TW Steel): 'Max Verstappen? Dat zou heel mooi zijn'
Lex Hoefsloot (CEO Lightyear) in Werkverkeer: 'Ik zoek nog een investeerder'
Jaap Korteweg: van Vegetarische Slager naar Veganistische Melkboer
Tijn van Elderen (CEO Brabantia): Wat er sinds de komst van Tijn van Elderen veranderde. Alles.