Nieuws Groei

Oprichters De Vegetarische Slager gaan samenwerking aan met Tea by Me

Jaap Korteweg en Niko Koffeman, oprichters van De Vegetarische Slager, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Met deze nieuwe samenwerking maakt de Brabantse theemaker zich klaar voor verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en verdere ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

Van onze redactie 26 oktober 2020

Tea duurzaam vegetarische slager thee

Van links naar rechts: Niko Koffeman, Johan Jansen en Jaap Korteweg.

De partners vonden elkaar in hun gedeelde passie voor natuur en bewust ondernemen. ,,We kweken lokaal thee en hebben daardoor een korte keten. Onze thee legt geen verre reis af, maar groeit op Nederlandse bodem waardoor we CO2 omzetten in zuurstof,'' aldus Tea by Me-oprichter Johan Jansen.

''Onze thee legt geen verre reis af, maar groeit op Nederlandse bodem waardoor we CO2 omzetten in zuurstof''

Johan Jansen, Tea by Me-oprichter

Jansen ontwikkelde met zijn bedrijf in acht jaar tijd een theeplant die in het Europese klimaat op eigen bodem kan groeien. Daarmee wierf het de unieke positie lokaal thee te kunnen produceren.

De Noord-Brabantse ondernemer kweekt en verwerkt sinds 2018 Nederlandse thee onder de naam JOAN Local Teamakers. Deze thee won in hetzelfde jaar de prestigieuze AVPA International Teas of the World Contest in Parijs en is te vinden bij Plus, SPAR, Jumbo Foodmarkt, Sligro en Makro. Tea by Me verkoopt ook de speciaal ontwikkelde theeplant bij Intratuin, waarmee mensen thuis hun eigen kop thee kunnen maken.

Lokale thee: bewust én een korte keten

Tea by Me wil niet alleen thee verkopen, maar mensen ook bewust maken van wat ze drinken, waar het vandaan komt en welke weg thee aflegt. Thee hoeft niet meer van ver te komen. Met het nieuwe partnerschap schaalt Jansen de theeproductie in Nederland op. Ook opent hij op korte termijn een plantage en productiefaciliteit in het buitenland om ook daar lokaal thee te maken.

Lees ook: Groei van De Vegetarische Slager in 4 sleutelmomenten

Missie oprichters van De Vegetarische Slager

De gesprekken tussen Tea by Me en de oprichters van De Vegetarische Slager startten een jaar geleden. Jansen en Korteweg zijn allebei boer en dat schept naar eigen zeggen een band. De drie hebben elkaar gevonden in de drive 'de wereld nog een beetje mooier te maken'. ,,In dit geval doen we dit door mensen blij te maken met een lekkere, gezonde en lokale kop thee.''

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.