Nieuws Groei

Venture Capital: ‘Gebrek aan transparantie belemmert groei Nederlandse startups’

De markt voor investeerders en startups is niet transparant. Dat maakt het lastiger voor ondernemers om een investeerder te vinden die naast middelen, ook een netwerk of expertise meebrengt. Maar ook investeerders weten de weg naar startups niet altijd goed te vinden. Dit gaat ten koste van de groei van ondernemingen en dus de groei van de Nederlandse economie, aldus bemiddelingsplatform Venture Capital.

Aaron Mirck 25 februari 2021

Start up

VentureCapital.nl is een platform dat ondernemers met een financieringsbehoeften en investeerders bij elkaar brengt. Foto: UGS Legal

VentureCapital.nl wil dat probleem oplossen met een transparant platform waar startups en investeerders elkaar vinden. Zo zijn ondernemers vaker verzekerd van de meest geschikte investeerder en groeien meer bedrijven nog sneller.

Lees ook: Techleap aan politiek: Zorg dat personeel kan participeren in een startup en mkb-bedrijf

Investeringen voor startende ondernemingen transparanter

Medeoprichter Stefan Bassant richtte eerder een platform voor vastgoedinvesteringen op. Via Beleggingspanden.nl wordt inmiddels 100.000 vastgoedbeleggers bereikt. Met Venture Capital wil hij nu de markt voor investeringen in startende ondernemingen transparanter maken.

Bassant: ,,Als startup zoek je vaak naar kapitaal om je bedrijf te laten groeien. Veel tech-ondernemers kunnen zelfs niet zonder netwerk van investeerders. Op dit moment is er, dankzij de lage rente, geen gebrek aan kapitaal. Aan ‘dom vermogen’ heb je echter niets: ondernemers zijn vooral gebaat bij een investeerder die ze met meer dan alleen groeikapitaal helpt. In dat opzicht maakt Venture Capital het verschil: relevante investeerders en ondernemers kunnen elkaar vinden en elkaar zo versterken met middelen, kennis en kunde.”

''De voornaamste investeringsbehoefte op ons platform ligt tussen de 100.000 en 2.500.000 euro''

Stefan Bassant, medeoprichter Venture Capital

Diverse ondernemersprofielen bij Venture Capital

Op dit moment zijn er circa honderd ondernemingen actief op zoek naar een investeerder bij Venture Capital. Daarnaast zijn er ongeveer 1.100 investeerders aangesloten op het platform, met elk hun eigen investeringsvoorkeur en expertise. Dit zijn zogenaamde angel investors en professionele venture capital-financiers. Het aantal kapitaal-zoekende ondernemingen en investeerders neemt elke maand toe op het platform.

Bassant: ,,De voornaamste investeringsbehoefte op ons platform ligt tussen de 100.000 en 2.500.000 euro. De diversiteit wat betreft investeerders en ondernemingsprofielen die op zoek zijn naar kapitaal is groot. Van een nieuw te lanceren drankje, een voetbal gerelateerde AI-applicatie tot B2B-SaaS-platforms en zelfs stadsauto’s op zonnepanelen. Het laat zien dat er gelukkig genoeg ondernemerszin in Nederland is. Wij hopen met ons platform die ondernemingen te helpen versnellen.”

Venture Capital

VentureCapital.nl is een platform dat ondernemers met een financieringsbehoeften en investeerders bij elkaar brengt. Daarnaast wil het platform uitgroeien tot een kenniscentrum voor ondernemers en investeerders. Dit willen ze bewerkstelligen door partners aan zich te binden die ondernemers en investeerders kunnen bijstaan. Het platform is een initiatief van Roy Calis en Stefan Bassant.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.