Nieuws Groei

Verbouwing of klussen? Startup lanceert platform gereedschapverhuur

Startup HeyHo lanceert een nieuw concept voor de digitale verhuur van gereedschap om klussers het leven makkelijk te maken. Zo hoeven consumenten geen borg te betalen en wordt het gereedschap thuisbezorgd. Ook is verlengen van de huurperiode altijd mogelijk en retourneren kan via een postpunt.

Van onze redactie 17 maart 2021

Hey Ho Chris Traxel Sander Hoogers Femke Bertens

De initiatiefnemers van HeyHo. Van links naar rechts: Chris Traxel, Sander Hoogers en Femke Bertens.

Steeds minder mensen kopen eigen gereedschap. Het past in de trend waarbij we producten wel willen gebruiken, maar niet perse hoeven te bezitten. Bijna iedereen met een eigen huis heeft weleens een hogedrukreiniger, cirkelzaag, bandschuurmachine of boorhamer geleend van familie, vrienden of buren. De startende onderneming HeyHo haakt in op deze ontwikkeling en is naar eigen zeggen de eerste digitale aanbieder die klanten compleet ontzorgt met de verhuur van gereedschap.

'Traditionele spelers in gereedschapsverhuur zijn nooit helemaal met tijd meegegaan'

De gereedschap verhuurmarkt is groot en stabiel in Nederland. Mede-eigenaar Chris Traxel licht toe: ,,Misschien is dat de reden dat traditionele spelers in gereedschapsverhuur nooit helemaal met hun tijd zijn meegegaan. Hoog tijd voor een digitale aanbieder die de klant 100 honderd centraal zet in alle facetten van verhuur van gereedschap”.

Daarom is ook customersupport volgens de startup een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. Femke Bertens van HeyHo zorgt er voor dat online alle vragen over het juiste gebruik van het gehuurde gereedschap beantwoord worden.

Lees ook: Laurens Miedema (Gamma): 'Bouwmarkten vervullen maatschappelijke verantwoordelijkheid’

Al het professioneel gereedschap online te regelen

Het bedrijf wil er zijn voor elke klusser, professional of beginner, die elke klus tot een goed einde wil brengen. ,,We bieden een technisch vooruitstrevend platform aan huurders. Alles is online te regelen. Bovendien is het mogelijk om gereedschap te laten bezorgen op locatie. Bij HeyHo betaal je daarnaast ook helemaal geen borg. Een kwestie van vertrouwen, gestut door de digitale mogelijkheden van mobiel bankieren”, aldus Traxel. Category Manager Sander Hoogers voegt toe: ,,En is je klus niet af? Dan huur je probleemloos een dagje langer.”

''Bouwmarkten zijn dicht of alleen open op afspraak, dus waarom niet online gereedschap huren en thuis laten bezorgen?''

Chris Traxel, HeyHo

Frustraties leiden tot iets nieuws

Het waren de welbekende frustraties bij conventionele verhuurbedrijven die de oprichters van HeyHo op het idee brachten een nieuw gereedschapsverhuurplatform te ontwikkelen. Ten eerste wil HeyHo het proces vereenvoudigen en klussers zodoende beter en volledig digitaal ondersteunen.

Traxel: ,,Via het platform kies je gemakkelijk voor een soort gereedschap. Je voegt verbruiksartikelen toe zoals schuurpapier, boortjes en zaagbladen. Vervolgens reserveer en bestel je het gewoon op e smartphone. Wat ons uniek maakt is dat je gereedschap kunt huren zonder borg te hoeven betalen. Bovendien wordt het gereedschap thuisbezorgd.” Na de klus kan het gereedschap geretourneerd worden via het dichtstbijzijnde postpunt in de herbruikbare krat.

,,Bouwmarkten zijn dicht of alleen open op afspraak, dus waarom niet online gereedschap huren en thuis laten bezorgen?”, vervolgt Traxel. ,,HeyHo zag voor de pandemie dat mensen het beu zijn om een uur in de rij te staan op zaterdagochtend. De versnelde digitalisering door alle restricties heeft versterkt hoe snel we wennen aan online bestellen en thuisbezorgen. Daar profiteert HeyHo natuurlijk ook van.”

Lees ook: Venture Capital: ‘Gebrek aan transparantie belemmert groei Nederlandse startups’

HeyHo wil serieuze challenger zijn op de verhuurmarkt

De onderneming verwacht de komende maanden het assortiment en de functionaliteiten verder uit te breiden. De startup wil een serieuze challenger zijn op de verhuurmarkt. Los van de groei in omzet, ligt de focus op inhoud van het nieuwe platform en voornamelijk tevreden klussers in alle segmenten. Door de klant mogelijkheid te bieden om suggesties te doen over assortimentsbreedte en diepte hoopt HeyHo snel een gericht assortiment te hebben waardoor nog meer mensen gebruik maken van het platform.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws