Nieuws Groei

Zonne-energieleverancier enie.nl verandert naam naar Soly en wil 100 miljoen omzetten in 2023

De Nederlandse zonne-energieleverancier enie.nl heeft de wind in de rug en wil dit jaar uitbreiden naar het vijfde land. Per 1 maart gaat het bedrijf verder onder de naam Soly. Doelstelling is een verviervoudiging in omzet in 2023, naar een totaal van 100 miljoen euro.

Van onze redactie 2 maart 2023

Engie nl soly groei internationaal

Oprichters zijn de broers Patrick en Milan van der Meulen. In maart 2022 stapten pensioenfonds ABP en Shell Ventures in op het plan van de ondernemers, en namen een minderheidsbelang. Milan over de groei: ,,in januari en februari van dit jaar vertienvoudigde onze omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is een overtuigend bewijs van onze schaalbaarheid." Het bedrijf is ver met de lancering in de Duitse markt en is een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk aan het verkennen.

Internationale merknaam Soly

Vanwaar de rebranding naar Soly? ,,enie.nl is vanwege de ‘punt nl’ en de ‘enie’ die associaties oproept met het woord energie een typisch Nederlandse merknaam en daarmee erg herkenbaar in onze thuismarkt. Deze associatie verdwijnt naarmate je andere landen betreedt. Soly heeft een logische verwijzing naar ‘solar energy’. In België en Zuid-Afrika zijn we al onder deze naam met groeiend succes actief. We willen een herkenbaar internationaal merk zijn. Om deze reden is nu ook het moment om afscheid te nemen van de naam enie.nl. Na bijna 10 jaar is dat toch een historisch moment voor ons."

Lees ook: Compensatie energieprijzen van start voor ondernemers

Energiebedrijf van de toekomst

Patrick geeft een inkijkje in wat er te komen staat: ,,Toen wij als tieners de klimaatdocumentaire An Inconvenient Truth zagen wisten we zeker dat we in ons leven hier iets aan wilden gaan doen. Wij zijn ons gaan richten op het opwekken van zonne-energie. Deze ambitie gaan we nu uitbreiden door ook te focussen op het verbruik van de opgewekte energie. Met zonnepanelen ben je gemiddeld 40 procent zelfvoorzienend op je stroomverbruik. De rest koop je alsnog in. Vooral in de avonden. Door zonnepanelen te installeren in combinatie met een thuisbatterij en eventueel een laadpaal hebben we alles in huis om de consument zoveel mogelijk zelfvoorzienend te maken. Met onze app kan de klant vervolgens zelf zoveel mogelijk optimaliseren."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws