Nieuws Innovatie

Hard Seltzer: ondernemers achter Kever halen 'het nieuwe bier' uit VS naar Nederland

Een drankje dat zijn verkoopcijfers in Amerika in één jaar tijd wist te verdriedubbelen. Ook de ondernemers achter het Amsterdamse jeneverbedrijf Kever haalden deze nieuwkomer naar Nederland en willen er hier de drankenwereld flink mee opschudden. Hard Seltzer: smaakvol bruiswater, met minder suikers en slechts 4,5 procent alcohol.

Van onze redactie 22 juli 2020

Kever genever oprichters hard seltzer

Kever-oprichters Sebastian Kolstee en Ruben Wolvekamp.

Terwijl de vraag naar bier afneemt, verdriedubbelde afgelopen jaar de verkoop van Hard Seltzer in Amerika. De zomer van 2019 werd door de Washington Post dan ook omgedoopt tot ‘the summer of Seltzer’. De verkoop van het bekendste Amerikaanse Seltzermerk groeide tussen juli 2018 en juli 2019 met 283 procent tot het bedrag van maar liefst 328 miljoen dollar. Ook in Nederland is de trend rondom het blikje met 'alchohol infused sparkling water' gesignaleerd. Er zijn inmiddels meerdere varianten van het drankje op de markt, waarvan de variant van Kever een is.

Hard Seltzer als gezonder alternatief voor mixdrankjes of speciaalbier

Voor de Amsterdamse ondernemers achter Kever het moment om op de Seltzer-trein te springen. Deze week introduceerden zij hun eigen alcoholhoudende variant, Kever Hard Seltzer Lemon & Lime. Een licht bruisend, zomers drankje met de smaak van limoen en citroen, en 4,5 procent alcohol. De drank wordt volgens de ondernemers gemaakt van 100 procent natuurlijke producten. Hiermee spreken ze de bewuste consument aan die niet wil kiezen tussen wijn of speciaalbier (te veel alcohol) of zoete mixdrankjes (te veel suikers).

Lees ook: Verum als concurrent van koffie: Crispijn (25) en Erik (24) durven het aan

'Een drankje dat smaakvol is, maar tegelijk laag in calorieën, alcohol en suikers'

,,Wij geloven dat mensen hier behoefte aan hebben, een drankje dat smaakvol is, maar tegelijk laag in calorieën, alcohol en suikers. Een bewuste levensstijl is niet langer voor de geitenwollensokkendragers, maar speelt ook een steeds grotere rol bij de millennials en daarbij hoort de 'mindful drinking movement'. Hard Seltzer sluit naadloos aan bij deze nieuwe levensstijl,” vertelt Ruben Wolvekamp (29).

Kever, het moedermerk van Hard Seltzer, werd opgezet door een stel vrienden met een nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken en een goede borrel, met hun Kever Genever als resultaat. Kever zag door de sluiting van de horeca en Schiphol, de plek waar 30 procent van hun jenevers werd verkocht, hun omzet met 90 procent omlaag gaan.

,,We konden bij de pakken neer gaan zitten of onze innovatieve kracht en snelle aanpassingsvermogen inzetten om Kever verder uit te breiden,'' zegt Wolvekamp. ,,Vanuit onze diepgewortelde missie om keer op keer de industrie te blijven verrassen, besloten we een eigentijdse versie van Hard Seltzer te ontwikkelen."

Lees ook: Reconstructie: hoe Heineken 20.000 horecazaken op de been houdt

Prijzen en verkooppunten Hard Seltzer

De nieuwste Seltzer van de Nederlandse ondernemers is sinds deze week te koop bij diverse drank- en delicatessenzaken en verkrijgbaar op verschillende Amsterdamse terrassen. De retail adviesprijs is 2,39 euro en de horeca-adviesprijs is 4,75 euro.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.