Nieuws Innovatie

Het videotalent van Bram Knol

Bram Knol heeft een goedlopend bedrijf: Studio Bram Knol. Beter dan een baan in Hollywood waar hij ooit op hoopte, vindt hij.

Rosanne Langenberg | Foto: Edwin Wekens 29 augustus 2016

Bramknol

De beelden die tijdens de tour van dj Armin van Buuren op de achtergrond draaiden? Daar zit de 22-jarige Bram Knol uit De Moer achter. Toch blijft hij bescheiden. Of hij alle deejays gaat inpakken met zijn videotalent? "Geen idee", zegt hij in BN/De Stem. "Ik zie wel wat er verder nog op mijn pad komt. Ik ben vooral blij dat bedrijven en artiesten mijn werk zo waarderen. En werken voor Armin is een mooi begin."

Variatie

Anderhalf jaar geleden, hij studeerde nog aan de Avans Hogeschool in Breda, startte Knol zijn onderneming in videoclips Studio Bram Knol. "Of ik altijd al ondernemer wilde worden? Nee, in eerste instantie had ik de hoop gevestigd op een baan in Hollywood. Totdat ik wat losse projecten mocht doen, onder mijn eigen naam. Ineens voelde ik hoe leuk juist dát is, steeds weer iets anders in plaats van een groot project van een paar jaar, zoals dat in Hollywood waarschijnlijk het geval zou zijn. Nu werk ik voor een dj, voor een platenlabel en voor bedrijven. Die variatie blijkt juist zo leuk. En ik ben ik het gehele traject van de video betrokken. Vanaf het eerste contact met de klant tot aan het eindresultaat. Dat is tof."

Netwerk

Knol besloot zijn eerste jaar te gebruiken om zijn netwerk uit te breiden. "Dat dat zo snel zou gaan had ik even niet ingecalculeerd. Nu heb ik eigenlijk te veel werk en wordt het zelfs haast tijd om personeel in dienst te nemen. Dat is een uitdaging en dat wil ik wel gaan doen, al vind ik het wel lastig om de productie uit handen te geven. Het liefst doe ik alles zelf, zo leuk vind ik mijn werk."