Advertorial van JADS Den Bosch
Advertorial Innovatie
Data: de belangrijkste grondstof voor succesvol ondernemen
Wie kan zich nog een leven voorstellen zonder elektriciteit? Zonder auto’s? Of recenter, zonder internet of smartphones? Die technologieën zijn met het dagelijks leven vervlochten geraakt en hebben ook het ondernemerschap onherkenbaar veranderd. Over tien jaar kijken we terug naar big data en kunstmatige intelligentie (AI), en zullen we ons niet meer voor kunnen stellen hoe we ooit zonder geleefd hebben. Maar nu nog niet. Op dit moment staan we op een keerpunt. Bedrijven die zich tot doel stellen om binnen vijf jaar te leren lezen en schrijven met data zullen een enorme voorsprong pakken. Maar waar begin je dan?
Het belangrijkste is kritisch te kijken naar waar de uitdagingen liggen voor jouw bedrijf. De digitale transformatie in het bedrijfsleven is in een sneltreinvaart geraakt. Dat roept herkenbare vragen op: Hoe besparen we kosten? Hoe houden we onze omzet hoog? Waar zijn er nieuwe kansen op het gebied van klantenkringen, stroomlijnen van processen, of zelfs op gebieden waar we nog niet eens naar gekeken hebben? Bij het beantwoorden van deze vragen kunnen data en AI een belangrijke rol spelen.
De bedrijven die periodes van onzekerheid het beste doorstaan, hebben één ding gemeen: ze kijken met een scherpe blik naar de werkelijkheid en zien kansen die anderen over het hoofd zien. Soms is dat intuïtief goed ondernemerschap. Steeds vaker is dat slim gebruikmaken van data. En de kansen liggen voor het oprapen, ook als je nog niet eerder in je werkzame leven met data gewerkt hebt. Pak jij een voortrekkersrol?
Praktische hulp met wetenschappelijke onderbouwing
Er is een enorme behoefte aan mensen die de taal van data spreken. Daarom is vijf jaar geleden JADS opgericht, als samenwerking tussen de vooruitstrevende wetenschappelijke aanpak van Eindhoven University of Technology en de ondernemende, mensgerichte expertise van Tilburg University.
Bij ons kun je praktijkgerichte programma’s volgen waarmee je meer uit je bedrijf en ambities kan halen. Ook geeft JADS praktische hulp via ons MKB Datalab, de Playgrounds voor startups en het Professional Education programma. Ons doel is om niet alleen een nieuwe generatie wetenschappers en specialisten op te leiden, maar juist ook om datakennis en -vaardigheden breed toegankelijk te maken. Want de voordelen van data moeten voor iedere ondernemer bereikbaar zijn.
“De digitale transformatie in het bedrijfsleven is in een sneltreinvaart geraakt. Dat roept herkenbare vragen op: Hoe besparen we kosten? Hoe houden we onze omzet hoog?”
Executive education in Data Science & AI brochure
Krijg met onze brochure inzicht in het programma aanbod voor professionals bij JADS. Download onze Executive education in Data Science & AI brochure voor professionals.
Meteen resultaat bereiken en stap voor stap ontwikkelen
Het lijkt een enorme kenniskloof. Maar het mooie aan data-analyse is dat je klein kunt beginnen – met de data die je al hebt. Die eerste stap levert weer nieuwe data, leermomenten en de kans om kennis op te bouwen binnen je organisatie. Vanuit daar kan je meer data betrekken en relevante verbanden leggen. Kennisopbouw gebeurt stap voor stap.
Gelukkig sta je er niet alleen voor. Er is al veel laagdrempelige ondersteuning en kennis aanwezig, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC) NLAiC of het boek van JADS-wetenschapper Maurits Kaptein, “Hallo wereld, hallo computer”.
Ben je klaar om jouw volgende stap te zetten? Laat JADS je helpen met onze praktische opleidingsprogramma’s en community. Grijp het moment aan, en pak de digitale kansen voor jou en je bedrijf.
Meer informatie
De executive programma’s voor professionals bij JADS leren je niet alleen over technologie. Je leert ook de zakelijke implicaties van data science. Wil je weten welke waarde Big Data en analytics voor de organisatie kunnen betekenen, en de vaardigheden beheersen om bedrijfsdoelen te vertalen naar datawetenschapsvragen? Of heb je affiniteit met analytics en IT, en de ambitie om programmeervaardigheden te leren?