Nieuws Innovatie

Menco Erenst lanceert online virtuele coach app: Hunt Your Dream

Vandaag is de lancering van de iOS App Hunt Your Dream. Alles draait om meer focus, balans, zelfvertrouwen, gezondheid en geluk. En zoals de naam doet vermoeden: het realiseren van je droom. Deze online virtuele coach app kan beschouwd worden als een echte wereldprimeur van Arnhemse bodem. De intuïtieve zelfbewustzijn app gaat namelijk verder dan de populaire apps zoals Calm, Headspace en Remente.

Van onze redactie 21 maart 2020

Huntyourdream

Met de livegang van deze app gaat de droom van de oprichter Menco Erenst in vervulling. ,,Mijn hart gaat sneller kloppen van persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik heb zelf veel baat gehad door regelmatig te klanken met diverse coaches. Prachtige levenslessen en voor mij echt een verrijking van mijn leven. Zo is eind 2016 bij mij het idee ontstaan om een geautomatiseerd concept te ontwikkelen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik wilde op mijn beurt andere mensen prikkelen en inspireren om hun hart te volgen evenals het leven van hun droom”.

Volledig vertrouwend op zijn intuïtie en door af en toe te klanken met een lifecoach, volgde hij vastberaden zijn doel. Zijn ambitie was om een vernieuwend internationaal concept voor persoonlijke ontwikkeling en groei neer te zetten waar praktisch iedereen baat bij kan hebben.

'Intuïtieve aanpak succesvol geweest'

Waarom de keuze voor een concept? ,,Ik had natuurlijk ook een trainingsprogramma kunnen ontwikkelen of een boek kunnen schrijven. Maar enkel het delen van kennis en ervaringen is niet voldoende om op een praktische manier werk te kunnen maken van jezelf. Bovendien moet je er eigenlijk dagelijks mee bezig zijn, wil het goed beklijven en zijn vruchten afwerpen. Persoonlijke ontwikkeling en groei is immers een continu proces”.

Met een rotsvast vertrouwen in een goede afloop en zonder enig voorafgaand marktonderzoek vond de uitwerking van het concept plaats. Natuurlijk ging dit niet vanzelf. Eindeloze brainstormsessies en 47 kladversies in Excel waren nodig om het concept verder te ontwikkelen in de vorm van een app zoals die nu bestaat. ,,Achteraf kun je stellen dat deze intuïtieve aanpak succesvol is geweest. Onze app is namelijk echt uniek en heeft meer te bieden dan de eerder genoemde billion dollar apps”.

"We passen niet alleen moderne zelfbewustwordingstechnieken toe, maar bieden ook extra functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld altijd een beroep doen op de community”.

,,Wat onze app echt uniek maakt, is de onderlinge samenhang tussen de persoonlijke groeithema’s en de realisatie van je droom. We hebben hier een hele duidelijke visie over. Door eerst aan jezelf te werken, neemt je zelfbewustzijn toe en komt de realisatie van je droom eerder binnen handbereik. We passen niet alleen moderne zelfbewustwordingstechnieken toe, maar bieden ook extra functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld altijd een beroep doen op de community”.

12 tot 24 persoonlijke groeithema's

Als we kijken naar de onderling samenhangende features, dan ontvangt iedere gebruiker 12 tot 24 persoonlijke groeithema’s die het zelfbewustzijn prikkelen. Verbeeldingskracht speelt een centrale rol binnen de app. Daarom krijgt iedere gebruiker inspirerende moodboards die naar eigen inzicht kunnen worden ingericht. Om de voortgang van je droom te kunnen monitoren, ontvang je naast een fancy droomdashboard ook een droomactieplanner. En een intelligent dagboek legt automatisch de belangrijkste ontwikkelingen voor je vast.

'Verbinden met en uitspreken over universele thema's'

,,Naast individuele ontwikkeling en groei wilde ik een inspirerend platform creëren waar mensen zich kunnen verbinden met en uitspreken over universele thema’s. Maar ook met elkaar kunnen werken aan een betere samenleving waarin geen ruimte is voor geweld, haat, onderdrukking, discriminatie, onverdraagzaamheid, etcetera. Integendeel: in de community draait het juist om verbinding op basis van gemeenschappelijke waarden en universele liefde. Ook is er veel aandacht voor het delen van positieve berichten. Tenslotte tref je hier inspirerende meditatie-, motivatie- en muziekvideo’s aan”.

Menco en zijn bevlogen team zijn vastberaden om de wereld te veroveren met deze app. “We gunnen iedereen een leuker, gezonder en gelukkiger leven. Als wij hier een (bescheiden) bijdrage aan kunnen leveren, is onze missie geslaagd. Ik ben apetrots dat ik met zulke getalenteerde krachten mag samenwerken. Ieder teamlid is super gemotiveerd, deelt dezelfde passie en leeft dezelfde droom”.

Kijk voor meer informatie op www.huntyourdream.com.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.