Nieuws Innovatie

Supersnel internet op drie bedrijventerreinen in Goor

Goed nieuws voor de ondernemers op de drie Goorse bedrijveterreinen De Whee, De Spechthorst en Zenkeldamshoek. Zij krijgen glasvezel. Het bedrijf CBizz begint binnenkort met de aanleg, meldt de Tubantia.

Van onze redactie 25 november 2016

Glasvezelinternet 1065

In totaal zullen ongeveer 150 bedrijven aangesloten worden op het supersnelle datanetwerk. Ongeveer de helft ervan heeft daadwerkelijk al een contract afgenomen bij een aanbieder.

Belang glasvezel

Herbert ter Morsche van CBizz verwacht dat de andere bedrijven snel volgen. „We hebben samen met onze lokale partners Ariane ICT en Reggestad Automatisering ons enorm ingespannen om dit voor elkaar te krijgen. Even leek het niet door te gaan, omdat de belangstelling maar langzaam op gang kwam. Gelukkig zien veel ondernemers nu wel het belang in van glasvezel en kunnen we de bedrijven toekomstbestendig maken.”

CBizz is al begonnen met de voorbereidingen van de aanleg en de vergunningsaanvragen. „De aanleg gaat relatief snel. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2017 het netwerk worden opgeleverd”, zegt Ter Morsche.

> Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden via: cbizz.nl/goor