Nieuws Technologie

Zo boekt dekbeddenkoning Niels Verwij groot succes met beddenlease

Een matras niet verkopen, maar verhuren: het lijkt op het eerste gezicht een riskante onderneming. Toch boekt Dekbed Discounter er nu succes mee. In een halfjaar ontving de webshop meer dan 6.000 abonnementsaanvragen van met name jonge klanten.

Ezra Hakze | Foto: Topspeakers 27 juni 2018

Niels verwij Dekbed Discounter

Dat de 29-jarige oprichter van Dekbed Discounter lef heeft mocht al blijken met de start van zijn webshop. Het bedrijf dat Niels Verwij als student begon met een kleine lening van zijn ouders, groeide al snel uit tot de grootse beddengoedshop van de Benelux. Het bedrijf heeft een omzet van circa 20 miljoen, zo schreef het AD in februari dit jaar. Ook kun je Verwij inmiddels inhuren als spreker via het sprekersbureau Topspeakers.

In november 2017 begon de webshop met een nieuw initiatief: de mogelijkheid om luxe boxsprings te huren voor één euro per nacht. Met name jongeren zijn gecharmeerd van deze dienst: 46 procent van de 6.000 gebruikers is jonger dan 35. Verwij denkt met zijn service dan ook in te spelen op een hedendaagse behoefte.

Lees ook: Met Dekbed Discounter wordt Niels uit Gouda slapend rijk

Trend

,,Voor jongeren is bezit minder belangrijk,'' aldus Verwij. ,,Ze hoeven geen eigen spullen meer te hebben, ze vinden het prima om te delen of te betalen voor een service, in dit geval voor ‘goede nachtrust’. Ouderen zijn vooral gewend om te sparen voor dure aankopen en dan in één keer het aanschafbedrag te betalen, waarna ze zich ook echt eigenaar willen noemen.”

Het is in ieder geval duidelijk dat Dekbed Discounter inspeelt op een trend: abonnementenservices als Greenwheels en Swapfiets schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond en steeds meer mensen lijken te wennen aan het idee dat je een auto of fiets ook kunt huren in plaats van kopen.

Klein budget

Toch is een abonnement op een boxspring wel weer iets heel nieuws. Volgens Verwij is de service vooral geschikt voor mensen met een wat kleiner budget, die zich niet direct de aankoop van een luxe matras kunnen veroorloven. Dat het bedrijf gratis onderhoud aanbiedt, geeft klanten allicht het laatste duwtje in de rug. Dit gaat zelfs zo ver dat klanten hulp krijgen bij de verhuizing van het bed.

Met 6.000 aanvragen maakt Dekbed Discounter naar eigen zeggen een vliegende start en Verwij verwacht dat dit getal snel zal verviervoudigen. Aan de durf zal het in ieder geval niet liggen.