Nieuws Technologie
Zo liet Salure klanten de afgelopen 12,5 jaar steeds slimmer werken
Salure uit Gouda zag data-analyse de afgelopen 12,5 jaar steeds belangrijker worden. Door te blijven bouwen en sleutelen aan workflows en softwareprogramma’s, slaagde het bedrijf er in een verbeterd én versneld HR- en payrollproces in gang zetten te zetten voor zijn klanten.

Eigenaaren Jaco van Hengel (Links) en Paul van Hengel (rechts).
Bij Salure weten ze precies welke klanten wel en niet bij het bedrijf passen. Mede-eigenaar Jaco van Hengel: ,,We richten ons op Nederlandse bedrijven die internationaal ondernemen, met een hoofdkantoor in Nederland.” De keuze maakt Salure niet voor niets. ,,Ook al zijn klanten internationaal actief, als Nederlanders vinden ze het met ons eenvoudiger schakelen dan met bijvoorbeeld Britten of Amerikanen.” Van Hengel erkent dat de keuze ook meteen voor een gezonde afbakening zorgt.
Extra ondersteuning voor ngo’s
De afdelingen payroll controle, consultancy en data en analytics helpen bedrijven met een efficiënte verwerking van de salarisadministratie en het slim inrichten en koppelen van bedrijfsprocessen. De klanten van Salure hebben gemiddeld vierhonderd medewerkers in dienst. Vijf procent van alle klanten zijn ngo’s. Zo is er een klant die in 26 landen kredieten verleent aan minder kansrijke mensen. ,,Hoe slim en zakelijk iemand ook kan zijn, in sommige landen blijven je slagingskansen nihil omdat er geen handvatten zijn om jezelf op te werken. De bedrijven die deze mensen helpen, willen wij ondersteunen. Ook door het rekenen van een ander tarief.”
Goede inrichting biedt inzicht
Grote klanten zijn onder andere het Nederlandse Rode Kruis, Swinkels Family Brewers en Landal Green Parcs. Bedrijven besteden de complete salarisadministratie uit of ze laten HRM-systemen inrichten. De laatste jaren is de tak data en analytics snel gegroeid. Van Hengel: ,,Inmiddels kunnen we alle systemen met elkaar koppelen op het gebied van HR en payroll. Zelfs een gesloten verouderd systeem levert uiteindelijk de gewenste data. Bij de start van de pandemie wilden klanten weten hoeveel aflopende contracten ze nu precies hadden. Het is slechts één van de vele waardevolle inzichten die we klanten in een oogopslag bieden.”
In het ondersteunen van een groot aantal klanten merkte Salure op dat processen efficiënter konden worden ingericht. ,,Komt een medewerker in dienst, dan krijgt diegene een e-mailadres en misschien een bedrijfsnummer. De medewerker krijgt ook applicatierechten. Ga je dit soort processen standaardiseren en automatiseren, dan leidt dat tot minder fouten. En je houdt tijd over. De juiste koppelingen tussen de systemen waarmee bedrijven werken, zorgen voor inzicht. Een eenvoudige uitrol laat zien waaraan mensen hebben gewerkt, of hoeveel een project heeft gekost.”
Efficiënt en slim werken
Met het doel om klanten steeds verder te laten groeien, zat de gemene deler van de afgelopen 12,5 jaar hem in de innovatie op processen en systemen. ,,In 2010 zeiden we dat we continuïteit en kwaliteit wilden bieden aan klanten. 12,5 jaar later zit ‘m dat veel meer in efficiënt en slim werken. Niet voor niets is onze pay off ‘Samen slim vooruit’. Klanten willen we waardevolle inzichten bieden op administratief gebied, zodat ze de tools hebben om goed te kunnen sturen.”
Het bieden van inzicht helpt bedrijven sneller groeien. Sinds de start in 2007 groeide Salure zelf ook door naar 75 medewerkers. Zijn er nog processen in zijn eigen bedrijf die Van Hengel verbazen? “Absoluut. Het af en toe uitzoomen van het werk, kan beter. Mensen vragen zich nog te weinig af waar processen slimmer kunnen. Heeft iets onvoldoende waarde, hoe kan het dan anders? We dagen mensen altijd uit zichzelf af te vragen waarom ze iets controleren. Heeft een ander het niet al kunnen controleren, kan het geautomatiseerd worden?”
Vraag van de klant
Efficiënter en slimmer werken was niet perse een lumineus idee van Salure zelf. “Zeker niet”, erkent Van Hengel. ,,In gesprek met klanten hebben we onze dienstenportefeuille verder ontwikkeld, nadat we steeds meer dezelfde hulpvraag kregen. Wat voor de ene klant werkt, werkt voor de ander vaak ook. Een rijkere dataset helpt met het organiseren van triggers. Gaat een medewerker uit dienst? Zorg dat je op het juiste moment de herinnering krijgt om het off boarding proces goed te laten verlopen. Laat de uit dienst getreden medewerker nog wat van je horen.”
Salure Academy
Kennis verspreiden, inzicht bieden en het realiseren van toekomstbestendige en efficiënte processen. Daar zet Salure de volgende 12,5 jaar op in. “Komende maand organiseren we vanuit de Salure Academy de training: Hoe controleer je zonder dat je iets vergeet? In grote organisaties is sprake van ontelbaar veel mutatiestromen. Hoe toon je de accountant dat je echt alles hebt gezien? Het zijn precies dit soort trainingen die onze klanten helpen met groeien, doordat we het administratieve werk verminderen en inzichten bieden.”
Salure wint tech-award met sponsorproject Project MARCH