Aangeboden door T-Mobile Ondernemen

Branded Content Technologie

Strategisch groeien dankzij digitalisatie: zo pak je het aan

Hoe kun je digitalisering optimaal inzetten om je onderneming te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst? Die vraag én de antwoorden staan centraal tijdens de Week van De Ondernemer. Egbert Kroon van T-Mobile Ondernemen helpt ons verder, want geen bedrijf kan zich veroorloven om achterop te raken.

Van onze redactie 18 november 2022

Egbert kroon t mobile strategisch groeien

Hoe zorgt ‘digitaler zijn’ voor een meer wendbare organisatie? Welke effecten heeft de digitale transformatie van je businessmodel op het beter helpen van je klanten en de strategische groei van je bedrijf? En minstens zo belangrijk: waar begin je met digitaliseren en hoe pak je dat goed aan?

Samen met co-host Egbert Kroon, Director B2B Development & Innovations bij T-Mobile Ondernemen, zoekt presentator Roland Tameling in De Ondernemer Live naar de antwoorden op vragen als waarom digitale transformatie in rap tempo een onmisbaar onderwerp is geworden voor moderne bedrijven en hoe je de klant beter betrekt bij je businessplannen.

Tekst gaat verder onder de video.

MyChannels Video ID: 340741

Digitalisering is urgenter dan ooit

Kroon gaat in op het belang van vooruitkijken. ,,Voor veel ondernemers was digitaliseren lange tijd interessant, maar inmiddels is het echt urgent. Voor elk bedrijf. Je moet nu al schakelen om klaar te zijn voor een veranderende toekomst. Daarbij is het noodzakelijk om te weten waar je moet beginnen, hoe je de digitale verbeteringen aanpakt en welke experts je moet raadplegen om daarbij te helpen.”

Digitalisering die góed is aangepakt helpt ondernemers en hun bedrijven op tal van vlakken, weet Kroon. ,,In veel gevallen kan het anders, soms moet het anders. Door bestaande patronen te doorbreken, vergroot je de wendbaarheid en efficiëntie van je onderneming.''

Heb je het gevoel dat jouw organisatie alles in huis heeft om innovatie te laten slagen, maar het tóch vaak niet lukt omdat er veel weerstand is? Ontdek in deze webinar hoe je trends slim kunt vertalen naar nieuwe producten en diensten die mensen écht willen hebben.

Kroon: ,,Maar digitale transformatie gaat niet per se over het implementeren van digitale oplossingen of geavanceerde technologieën. Het is een gedachtegoed, en gaat bijvoorbeeld ook over het heruitvinden van businessmodellen, over het creëren van flexibele en duurzame organisaties en over optimale klantervaringen. Moderne digitale technologie biedt nieuwe mogelijkheden om bedrijfsprocessen zo in te richten dat jij en je bedrijf beter, sneller en slimmer worden. Uiteindelijk helpt technologie om je klanten beter van dienst te zijn en daar is elk bedrijf bij gebaat.''

Het papieren prototype

In De Ondernemer Live geeft Kroon uitgebreid enkele zeer bruikbare tips voor ondernemers op het vlak van digitalisering. ,,Stel je hebt een probleem en een idee om dat probleem op te lossen. Wat ik dan doe is een 'papieren protype' maken van het idee. Een prototype met als basis verschillende aannames. Verwachtingen van wat klanten willen. Voordat ik begin met bouwen en veel geld investeer, ga ik aan de slag met dat papieren prototype.''

Heb je het gevoel dat jouw organisatie alles in huis heeft om innovatie te laten slagen, maar het tóch vaak niet lukt omdat er veel weerstand is? Ontdek in deze webinar hoe je trends slim kunt vertalen naar nieuwe producten en diensten die mensen écht willen hebben.

Hoe? Zo'n papieren prototype kan bijvoorbeeld bestaan uit verschillende kaartjes met daarop ideeën voor nieuwe producten of diensten. Kroon: ,,Met die kaartjes ga ik naar verschillende ondernemers toe. Ik vraag ze wat zij eventueel bij mij af zouden willen nemen. Die manier van werken kost bijna niets, maar geeft je heel veel inzicht. Met zulke gesprekken en interviews kan je je ideeën eenvoudig toetsen in de markt. Elke klant is anders en heeft andere wensen, problemen en vraagstukken. De klant moet voelen dat het antwoord daarop op maat gemaakt is.''

'Kijk naar je eigen proces en businessmodel'

Kroon heeft nog meer niet te missen advies voor ondernemers die slim willen digitaliseren. ,,Begin bij jezelf, kijk naar je eigen proces en businessmodel. En pak zoals gezegd die klantverwachting erbij. Kijk ook naar buiten. Wat gebeurt er allemaal om je heen? Welke digitaliseringsproblemen en -oplossingen zijn er? Pak dat op en neem het mee in je proces.'' De derde snelle tip van de expert? Je hoort en ziet het in de video.

Bekijk en beluister De Ondernemer Live

Tijdens De Ondernemer Live gingen Roland Tameling en Egbert Kroon in gesprek met inspirerende gasten. Zoals Michiel Hoogenboom, businessdesigner bij het strategische innovatiebureau Business Models Inc., en Shanna Bosmans, Chief Hybrid Officer bij Microsoft. Bekijk en beluister de show hieronder.

MyChannels Video ID: 340764