Nieuws Technologie

bunq brengt Apple Pay naar Nederlandse consument

De Europese challengerbank bunq is de eerste na de traditionele grote Nederlandse banken die Apple Pay naar de Nederlandse consument brengt. Snel, veilig en contactloos afrekenen is wat je jouw klanten kan bieden wanneer je dit betaalsysteem in de winkel implementeert.

De Ondernemer | Foto: bunq 3 september 2019

Ondernemers opgelet bunq apple pay nederlandse consument

,,We zijn blij om Apple Pay officieel in Nederland te lanceren", steekt bunq-oprichter en ceo Ali Niknam van wal. ,,Nederlandse gebruikers kunnen Apple Pay nu gebruiken met zowel hun Maestro als Mastercard en krijgen zo alleen bij bunq het beste van twee werelden. Dit geeft ze de vrijheid om te betalen met hun iPhone of Apple Watch, waar en wanneer ze maar willen,"

Lees ook: Apple Pay: wat heb je er als ondernemer aan? En wat zijn de nadelen?

Veiligheid en privacy van klant voorop

Veiligheid en privacy liggen ten grondslag aan Apple Pay. Wanneer een klant zijn credit- of debitcard gebruikt met Apple Pay, wordt het daadwerkelijke pasnummer niet op het toestel of op een Apple-server opgeslagen. In plaats daarvan wordt een uniek 'Device Account Number' toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element van het toestel. Elke transactie wordt geautoriseerd met een zogenaamde eenmalige, unieke Dynamic Security Code.

Lees ook: Waarom Ali Niknam (bunq) een topsportmentaliteit eist van zijn werknemers

Apple Pay als betaalmiddel in je winkel aanbieden

Apple Pay is eenvoudig in te stellen en gebruikers blijven alle voordelen en bonussen krijgen die horen bij het gebruik van credit- en debitcards. In winkels werkt Apple Pay met de iPhone SE, iPhone 6 en hoger en met de Apple Watch.

Wat je als ondernemer moet doen om Apple Pay als betaalmiddel in jouw winkel aan te bieden? Als eerste heb je een betaalterminal nodig die geschikt is voor contactloos betalen. Neem eerst contact op met de betaalprovider, zodat deze je terminal kan instellen om de app te accepteren. Goed om te weten: Apple brengt geen extra kosten in rekening voor het implementeren van de app.