Nieuws Technologie

Dj en miljonair Armin van Buuren breidt business uit

Armin van Buuren kiest met zijn radioprogramma A State Of Trance voor een omnichannel strategie. De wereldberoemde dj en miljonair heeft een radiostudio geopend en gaat zijn uitzendingen livestreamen via Facebook en YouTube. Gisteren trok de eerste uitzending op Facebook bijna 800.000 kijkers en op YouTube een kleine 64.000.

De Ondernemer.nl 3 februari 2017

Armin van buuren radiostudio amsterdam 1 1065

De dj uit Leiden, naar schatting goed voor 40 miljoen euro, stelt op zijn website continu op zoek te zijn 'naar nieuwe manieren om zijn vakmanschap te verbeteren en perfectioneren'. De nieuwe radiostudio is gevestigd in het hoofdkantoor van zijn platenlabel Armada Music in Amsterdam.

Interactie

A State of Trance wordt al via Radio 538 uitgezonden (iedere vrijdag 23.00 tot 01.00 uur). Van Buuren wil met de nieuwe opzet interactie met fans vergroten. De afleveringen worden volgens de dj 'veel meer dan een luisterervaring'. "Dankzij een compleet videostreamsysteem kun je mij en A State Of Trance binnenkort live zien op Facebook en YouTube. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om jullie zo nu en dan een kijkje achter de schermen te geven en om fans en artiesten tijdens de liveshow uit te nodigen. Deze ontwikkeling zal ons zo mogelijk nóg meer met elkaar verbinden."

Lees ook: DJ's Hardwell en Armin van Buuren automatiseren hun marketing

Jubileum

Van Buuren streamde A State Of Trance gisteren voor het eerst via zijn Facebook-pagina en YouTube-kanaal. Ter gelegenheid van het jubileum vindt een speciale editie van A State of Trance, het grootste trance-evenement ter wereld, plaats in de Jaarbeurs Utrecht op 18 februari.

Wereldwijde hits

In de twintig jaar dat Armin van Buuren in het vak zit, is hij vijf keer tot beste dj van de wereld uitgeroepen door het gerenommeerde DJ Mag. Hij scoorde wereldwijd hits en bracht het grote publiek in aanraking met trance door zijn tot megaproporties uitgegroeide radioprogramma.

Zakeninstinct

De dj beschikt over een uitstekend zakeninstinct. Van Buuren begon zijn radioprogramma in 2001, juist in een tijd dat veel vakgenoten zeiden dat trance over zijn top was. Het programma wordt inmiddels in talloze landen uitgezonden en trekt wekelijks tientallen miljoenen luisteraars. De dj bracht A State Of Trance in 2011 onder bij Radio 538 en breidde het uit met een festival.

Platenlabel

In 2003 begon de dj het platenlabel Armada Music met twee collega's. Dat is uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerd label en het best bekeken YouTube-dancekanaal van Nederland. Op dit moment staan dj's als Sunnery James, Julian Jordan, Dimitri Vegas & Like Mike onder contract bij Armada. Eerder zaten Hardwell, Paul Oakenfold en Paul van Dyk bij het label.

%VIDEOWIDGET%