Advertorial van Epesi

Advertorial Technologie

Google: verfrissend alternatief voor zakelijke IT

Als het om IT gaat, varen de meeste ondernemers blind op hun bestaande IT-adviseurs en hebben ze niet in de gaten dat er een wereld te winnen is met de innovaties van Google voor de zakelijke markt. Dat weet Bart de Ruijsscher van Epesi uit eigen ervaring.

Theo Loth 24 maart 2020

Epesi 2

De leiding van Epesi voor hun pand in het historische straatje Kuiperspoort: Mark Perquin (Commercieel Directeur), Eric-Jan Mes (Operationeel Manager) en Bart de Ruijsscher (Technisch Directeur). Foto: Dirk-Jan Gjeltema

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Epesi. Check op epesi.nl de kosteloze Opportunities Scan en zie de mogelijkheden en besparingen.

Nadat Epesi in aanraking was gekomen met Google Cloud, hebben zij het roer omgegooid. Inmiddels zijn ze Google Partner en helpen ze ondernemers in Zuidwest-Nederland hun business te verbeteren met IT, software en data uit de Google Cloud.

Het Middelburgse Epesi bouwt al meer dan vijftien jaar slimme softwaretoepassingen voor innovatieve ondernemers. Anderhalf jaar geleden kwamen de cloudoplossingen van Google op hun pad en raakten ze sterk onder de indruk van de mogelijkheden om IT echt te laten werken voor ondernemers zoals zijzelf.

Gmail en YouTube

,,De meeste mensen kennen Gmail en YouTube, maar van de zakelijke toepassingen hebben ze geen weet. Wij helpen ondernemers hun bedrijfsprocessen te verbeteren en hun IT te vergemakkelijken door naar de Google Cloud te gaan.'' Dat zegt Bart de Ruijsscher, technisch directeur van Epesi. Epesi staat de ondernemer bij op vier fronten. De Ruijsscher: ,,Er valt veel te winnen door een eind te maken aan de ingewikkelde spullenboel van servers, switches, VPN’s en routers. Dat kan allemaal naar de cloud. Daar heb je er geen omkijken meer naar.”

Verder maakt het gebruik van laptops en PC’s die onder het Chrome-besturingssysteem draaien grote besparingen mogelijk, in aanschaf en onderhoud. Omdat de data en de software via Chrome uit de cloud komen, heb je geen opslag nodig op je computer. ,,Een afgeschreven laptop blijft prima bruikbaar. Je hebt al een goede Chromebook voor een paar honderd euro. Security en encryptie zit ingebakken.'' Het derde front is het vergemakkelijken en versnellen van samenwerken en communiceren. Daarvoor biedt Google het alles-in-één-pakket G Suite met e-mail, contentmanagement, videoconferencing, telefonie en meer.

Coronavirus

Vooral nu met het coronavirus is dat een uitkomst, merkt Epesi. ,,Het virus dwingt bijvoorbeeld tot thuiswerken en alleen al om die reden moet je goed naar je bedrijfsprocessen kijken en een nieuwe aanpak kiezen. Ook helpen we ondernemers hun bedrijfsprocessen te automatiseren, gebruikmakend van de tools voor Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie van Google. Het resultaat is IT waar je niets van merkt, een moderne, frisse werkomgeving, innovatieve werkprocessen en een wendbare organisatie.”

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Epesi. Check op epesi.nl de kosteloze Opportunities Scan en zie de mogelijkheden en besparingen.