Nieuws Technologie

Google introduceert zoekfunctie voor banen: nauwe samenwerking met DPG Recruitment

Google start vandaag met een nieuwe zoekfunctie voor vacatures. Voor eind 2021 wil het bedrijf een half miljoen Nederlandse ondernemers en particulieren helpen met deze functie. Hiervoor werkt Google samen met onder meer DPG Recruitment en MKB-Nederland.

Van onze redactie 25 augustus 2020

Google vacatures samenwerking dpg recruitment mkb

De juiste vacature vinden moet nu nog eenvoudiger worden dankzij Google. Foto: Unsplash

Vandaag wordt een nieuwe zoekfunctionaliteit in Google Zoeken geïntroduceerd en kondigt het technologiebedrijf nieuwe trainingen en coaching voor ondernemers aan. Een digitale transitie kan volgens Google niet alleen op technologie vertrouwen: bedrijven hebben ook financiële middelen nodig.

Om bedrijven te helpen een deel van de kosten hiervoor te verminderen verstrekt de techgigant ruim 8,5 miljoen euro aan Nederlandse mkb-bedrijven en ngo's in de vorm van online advertentie tegoeden (Ad Credits en Ad Grants). Mkb-bedrijven ontvangen een melding in hun Google Ads-account om hen te informeren over het advertentietegoed.

Vacatures vinden met Google Zoeken en DPG Recruitment

Het aantal mensen dat op zoek moet gaan naar een nieuwe baan stijgt als gevolg van de coronacrisis. Met de nieuwe functionaliteit in Google Zoeken wordt de zoektocht naar een baan voor deze mensen een stuk gemakkelijker. Honderdduizenden vacatures van onder meer DPG Recruitment (Nationale Vacaturebank en Intermediair), Randstad Groep Nederland (Randstad, Tempo-Team,Yacht, BMC), Monsterboard en Rijksoverheid (platform Werken voor Nederland) zullen via Google Zoeken vindbaar worden voor gebruikers.

De nieuwe zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van onder meer locatie, industrie en fulltime/parttime/freelance. Ook is het mogelijk om emailnotificaties in te stellen. De functie zal de komende week geleidelijk aan voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar komen.

Trainingsprogramma met MKB-Nederland voor ondernemers

De afgelopen 4,5 jaar is Google met de Digitale Werkplaats het land doorgereisd om in samenwerking met diverse gemeenten ondernemers te helpen nieuwe vaardigheden op te doen om hun bedrijf verder te laten groeien. In die periode zijn meer dan 160.000 Nederlanders getraind.

''Als het gaat om economisch herstel, geldt dat we samen sterker staan. Daarom is het goed om te zien dat grote bedrijven, kleine ondernemers en een organisatie als MKB-Nederland elkaar opzoeken''

Mona Keijzer, Staatssecretaris Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Google neemt nu de volgende stap om ondernemers verder te helpen in hun digitalisering. In samenspraak met MKB-Nederland worden de trainingen aangeboden vanaf het najaar en afgestemd op de informatiebehoeften van ondernemers in verschillende fasen van hun digitaliseringsproces. Zo kunnen ondernemers die nog niet online zijn leren hoe ze op eenvoudige wijze zichtbaar kunnen worden op het internet, terwijl de digiprofs onder de ondernemers welke kansen er nog meer zijn en hoe hoe ze nieuwe technieken zoals AI kunnen inzetten om hun business te laten groeien.

Lees ook: Talent binnenhalen doe je met social recruitment

Mona Keijzer: 'Mkb heeft digitaal nog veel te winnen'

Mona Keijzer, Staatssecretaris Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, bij de presentatie: ,,Als het gaat om economisch herstel, geldt dat we samen sterker staan. Daarom is het goed om te zien dat grote bedrijven, kleine ondernemers en een organisatie als MKB-Nederland elkaar opzoeken. Voor onze ondernemers in het midden- en kleinbedrijf geldt dat ze vaak nog veel te winnen hebben op digitaal gebied, en vooral in deze barre tijden kan het hebben van bijvoorbeeld een webshop een groot verschil maken. Ik blijf daar zelf ook op inzetten met de Nationale Digitaliseringsstrategie en het MKB-Actieplan.’

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.