Nieuws Technologie

Nederlandse ondernemers in de VS: de AI van Henriette bepaalt welke muziek jij luistert op Spotify

Werken voor een techgigant in Silicon Valley. Het was niet iets waar onderzoeker Henriette Cramer mee bezig was toen ze promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Nu zorgt zij in San Francisco ervoor dat de AI van Spotify betrouwbaar en veilig is.

Interview & video: Loeke de Waal 17 mei 2023

Diversiteit leidt tot meer innovatie, efficiëntie en een sterkere economie. Het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is een van de manieren om dit te bereiken. De Amerikaanse westkust heeft een voortrekkersrol op dit gebied en dat trekt ook veel ondernemende Nederlandse vrouwen. In deze nieuwe videoserie hoor je van zeven Nederlandse vrouwen in San Francisco en Los Angeles hoe zij hun American Dream waarmaken.

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: Gonul Aldogan vertrok als 19-jarige naar Hollywood, nu leeft ze de Amerikaanse droom

Werken in de VS vereist aanpassingen

Henriette Cramer is Director of Algorithmic Impact bij Spotify. Ze houdt zich bezig met hun verantwoorde AI-strategie en doet onderzoek naar vertrouwen en veiligheid. Nederlanders denken de VS te kennen uit de films, maar er werken vereist wel aanpassingen. Kritiek kan bijvoorbeeld verpakt worden als een compliment, merkte Henriette: ,,Het is echt belangrijk dat je mensen om je heen hebt die je soms apart nemen en zeggen: Ik heb een beetje feedback voor je over wat er eigenlijk gezegd werd.”

Volgens Henriette is het opbouwen van een netwerk in de VS van groot belang: ,,Het gaat erom dat je je enthousiasme en passie overbrengt op anderen. Praat met veel mensen over je ideeën en vraag hun advies. Niemand doet dit alleen."

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: hoe Vivian de mannelijke tech-industrie opschudt

In deze 7-delige videoserie voor De Ondernemer hoor je van ondernemende Nederlandse vrouwen hoe je zaken kunt doen op de Amerikaanse Westkust. In samenwerking met het Nederlandse Consulaat in San Francisco komt er wekelijks een nieuwe video online. Het consulaat helpt Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in de Verenigde Staten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws