Nieuws Technologie

Voormalige Mollie- en Klarna-kopstukken lanceren AI-oplossing Biller

Drie voormalige managers van betaaldiensten Mollie en Klarna hebben Biller, een AI-aangedreven ‘koop nu, betaal later’-product, ontwikkeld om de problemen van online B2B-aankopen op te lossen. Met Biller kunnen bedrijven volgens de oprichters snel en veilig online ‘op factuur’ een aankoop doen bij andere bedrijven.

Van onze redactie 27 juli 2021

Founding team Biller

Het team achter Biller. Foto: Biller

Biller is een B2B-betaaloplossing die ondernemingen helpt om risico’s te verminderen, de cashflow te optimaliseren en de behoeften en verwachtingen van kopers te overtreffen. Het Biller-team bouwt hun bedrijf samen met Slimmer AI, een Europese AI B2B venture-studio die onlangs succesvol de startup Sentinels heeft afgesplitst.

Derek Vreeburg, medeoprichter en ceo van Biller: ,,Er heeft de afgelopen jaren op het gebied van B2B-betalingsoplossingen weinig innovatie plaatsgevonden. Met onze ervaring bij Klarna en Mollie weten we complexe processen om te zetten in gebruiksvriendelijke diensten. Gecombineerd met de AI/ML-expertise van Slimmer AI zijn we ervan overtuigd dat we de status-quo kunnen uitdagen en daarbij bijdragen aan het volgende hoofdstuk in online B2B-commerce.”

''Gecombineerd met de AI/ML-expertise van Slimmer AI zijn we ervan overtuigd dat we de status-quo kunnen uitdagen en daarbij bijdragen aan het volgende hoofdstuk in online B2B-commerce''

Derek Vreeburg, medeoprichter en ceo Biller

Elementen die nodig zijn om B2B-facturering toekomstbestendig te maken

De B2B-transactie volumes groeien en verkopers hebben moeite om zich aan te passen aan de nieuwe kopers verwachtingen en behoeftes. Traditionele oplossingen voorzien volgens de ondernemers achter Biller niet in een intuïtieve betalingsservice die voldoet aan de hedendaagse standaarden en de flexibiliteit met betrekking tot betalen op factuur ontbreekt.

Het bedrijf is opgericht om de uitdagingen weg te nemen die zowel kopers als verkopers ervaren bij het inpassen van traditionele processen in een steeds digitaler wordende wereld. Realtime, AI-aangedreven krediet- en fraudecontroles, flexibele betalingsvoorwaarden, persoonlijk debiteurenbeheer en gegarandeerde uitbetalingen zijn allemaal elementen die nodig zijn om B2B-facturering toekomstbestendig te maken en een verbeterde ervaring te bieden voor zowel verkopers als kopers.

Lees ook: Investering ex-topmannen Adyen en Mollie: startup Payaut haalt miljoenen op

Oprichters Biller afkomstig van Klarna, Mollie, Yolt en Rocket Internet

Het founding team van Biller, bestaande uit Derek Vreeburg, Uwe van Rensburg en Mick Gromotka, brengt meer dan 30 jaar ervaring in de e-commerce en betalingssector samen. De oprichters hebben gewerkt bij bedrijven als Klarna, Mollie, Yolt en Rocket Internet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws