Video Technologie

Nederlandse ondernemers in de VS: Monique werkt in LA aan inclusieve AI-technologie voor dove mensen

Monique van Schaik woonde in Silicon Valley toen haar zoon doof werd geboren en ze leerde dat je de toekomst niet kunt voorspellen. Nu woont ze in LA en is ze cfo van Ava, een AI-startup die ondertiteling ontwikkelt voor dove mensen en slechthorenden. ,,Als je de kans hebt, doe het gewoon. Je kunt altijd weer terug.”

Interview & video: Loeke de Waal 7 juni 2023

Diversiteit leidt tot meer innovatie, efficiëntie en een sterkere economie. Het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is een van de manieren om dit te bereiken. De Amerikaanse westkust heeft een voortrekkersrol op dit gebied en dat trekt ook veel ondernemende Nederlandse vrouwen. In deze videoserie hoor je van zeven Nederlandse vrouwen in San Francisco en Los Angeles hoe zij hun American Dream waarmaken.

Afgestudeerd in bedrijfskunde trok Monique van Schaik 11 jaar geleden naar het bruisende startup ecosystem in Silicon Valley. Altijd op zoek naar avontuur raadt ze andere ondernemers aan om open te staan voor nieuwe ervaringen en kansen, omdat je moeilijk 5 jaar vooruit kunt plannen. ,,Niemand zal je die ervaring ooit afnemen. Het zal je leven verrijken."

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: hoe Vivian de mannelijke tech-industrie opschudt

Nu ze werkt voor een startup voor inclusieve technologie ziet ze hoezeer Amerikaanse bedrijven inclusiviteit deel hebben gemaakt van hun strategie. ,,Iedereen heeft een andere achtergrond omdat de klanten ook een andere achtergrond hebben. Om je klantenbestand aan te spreken, moet dit ook van de werknemers komen.”

In deze 7-delige videoserie voor De Ondernemer hoor je van ondernemende Nederlandse vrouwen hoe je zaken kunt doen op de Amerikaanse westkust. In samenwerking met het Nederlandse Consulaat in San Francisco komt er wekelijks een nieuwe video online. Het consulaat helpt Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in de Verenigde Staten.

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: Gonul Aldogan vertrok als 19-jarige naar Hollywood, nu leeft ze de Amerikaanse droom

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws