Nieuws Technologie

Startup Please ask m wil reserveren voor zakelijke bijeenkomsten efficiënter maken

De tech-startup Please ask m wil de zakelijke hospitalitysector digitaliseren en efficiënter maken. Het Rotterdamse bedrijf, gerund door drie jonge ondernemers, ontwikkelt software die hotel- en vergaderaanvragen automatisch verwerkt. Hierdoor worden reserveringen en aanvragen aanzienlijk sneller afgehandeld en hoeven medewerkers minder tijd achter de computer door te brengen.

Van onze redactie 20 september 2021

Please ask m ondernemers

De Please ask m-oprichters. Van links naar rechts: Christel Schuurman, Charlotte Krist en Terry Spoon. Foto: Please ask m

Hotels en congrescentra hebben een dagtaak aan de aanvragen voor congressen en vergaderingen. Het verwerken hiervan via telefoon en e-mail is mensenwerk– met een lange responstijd. De software van Please ask m, genaamd m, fungeert als boekingsassistent en neemt het werk van medewerkers die reserveringen verwerken grotendeels uit handen.

De software leest traditionele communicatie zoals e-mail door middel van artificial intelligence en kan zelfstandig reserveringen verwerken en offertes opstellen. Hotelmedewerkers kunnen daardoor hun volle aandacht weer richten op de gasten.

''Het is in de branche momenteel een uitdaging om personeel te vinden. Hopelijk kan met de software een deel van het werk worden opgevangen''

Charlotte Krist, mede-oprichter Please aks m

Hotels en congrescentra verwachten na versoepeling coronamaatregelen forse toename van aanvragen

Mede-oprichter Charlotte Krist: ,,Wij hopen dat het automatiseren van reserveringssystemen ervoor zorgt dat medewerkers meer tijd kunnen vrijmaken voor hun gasten. De lancering van mkomt op een goed moment: nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, verwachten we dat hotels en congrescentra te maken gaan krijgen met een forse toename van aanvragen. Bovendien is het in de branche momenteel een uitdaging om personeel te vinden. Hopelijk kan met de software een deel van het werk worden opgevangen."

Lees ook: Oud-ceo Mollie investeert in fintech-startup Sprinque

Please ask m vloeit voort uit softwaresysteem dat Postillion Hotels eerder ontwikkelde

Please ask m is gevestigd in Rotterdam en wordt gerund door Charlotte Krist (Growth & Strategy Manager) Christel Schuurman (Technical Manager) en Terry Spoon (coo). Please ask m vloeit voort uit Michiel, het softwaresysteem dat Postillion Hotels eerder ontwikkelde. Als startup opereert het bedrijf volledig gescheiden van de hotelketen. Op die manier wordt de techniek volgens de oprichters voor de gehele hospitalitybranche toegankelijk gemaakt en op de juiste manier doorontwikkeld.

M leest traditionele communicatie zoals email door middel van artificial intelligence.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws