Nieuws Technologie

Startup PLTFRM wil IT-ecosysteem versterken door samenwerking te stimuleren

Drie ondernemers hebben PLTFRM opgericht. Het is een tech-startup die succesvolle samenwerkingen tussen gelijkgestemde klanten en IT-dienstverleners wil realiseren. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar. Bedrijven kunnen zo IT-diensten afnemen bij een set van samenwerkende experts.

Van onze redactie 12 augustus 2021

Sander Ellerman Jasper Fioole Rolf van Anholt

Van links naar rechts: PLTFRM-oprichters Sander Ellerman, Jasper Fioole en Rolf van Anholt. Foto: PLTFRM

Door het aanbieden van een grotere keuzevrijheid bij het inkopen van IT-diensten democratiseert PLTFRM naar eigen zeggen de markt voor IT-dienstverlening. ,,Succesvolle IT-diensten moeten voor iedere organisatie bereikbaar zijn, maar helaas falen veel IT-projecten nog te vaak. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten niet onder controle, ontstaat er een verstoorde klant-leverancierrelatie of voldoen de projectresultaten niet aan de verwachtingen”, aldus Jasper Fioole, medeoprichter van PLTFRM.

,,Met onze aanpak willen we laten zien dat het ook anders kan. We starten projecten met heldere en uniforme verwachtingen, werken transparant samen met alle betrokken partijen en ontzorgen klanten met feitelijke data gedreven IT-regie. Op deze manier worden bekende valkuilen voorkomen en floreert het collectief.”

''Door de partners samen te laten werken creëer je krachtige ecosystemen die hoge kwaliteit dienstverlening bieden voor iedere mogelijke IT-uitdaging''

Rolf van Anholt, medeoprichter PLTFRM

Dienstverleners kunnen zowel overheden, grote bedrijven als mkb-bedrijven in samenwerking ondersteunen

,,Door het brede aanbod aan IT-dienstverleners en IT-diensten is PLTFRM in staat een gespecialiseerd alternatief te bieden voor traditionele outsourcing bij één leverancier. Er zijn in Nederland zoveel innovatieve dienstverleners die minder kansen krijgen doordat ze zich specialiseren. Dat is zonde”, zegt Rolf van Anholt, eveneens medeoprichter van PLTFRM.

,,Onze partners worden zorgvuldig geselecteerd en excelleren in een vakgebied of expertise. Door deze partners samen te laten werken creëer je krachtige ecosystemen die hoge kwaliteit dienstverlening bieden voor iedere mogelijke IT-uitdaging. Met de hulp van PLTFRM wordt het voor deze voornamelijk Nederlandse boutique-dienstverleners mogelijk zowel overheden, grote bedrijven als mkb-bedrijven in samenwerking te ondersteunen.”

''Er wordt ter bevordering van de circulaire economie samengewerkt met een dienstverlener die economisch afgeschreven laptops opnieuw kan inzetten of recyclen''

Sander Ellerman, medeoprichter PLTFRM

Cybersecuritymodel dat ransomware-aanvallen beter voorkomt dan door inzet van één oplossing

,,Dat leidt tot mooie kansen”, vult medeoprichter Sander Ellerman van PLTFRM aan. ,,Er zijn zoveel innovatieve diensten die het verschil kunnen maken maar nog weinig bekendheid genieten. Met ons platform krijgen organisaties eenvoudig toegang tot aanvullende diensten die anders onbekend of moeilijk vindbaar zijn.''

Ellerman: ,,Zo wordt er bijvoorbeeld ter bevordering van de circulaire economie samengewerkt met een dienstverlener die economisch afgeschreven laptops opnieuw kan inzetten of recyclen. Deze kunnen hierdoor bij zorg- of onderwijsinstellingen terecht komen waar de hardware een tweede leven krijgt. Ook wordt er onder andere gewerkt met specialisten op het gebied van cybersecurity. Door meerdere diensten te combineren ontstaat een gelaagd cybersecuritymodel dat ransomware-aanvallen beter voorkomt dan door de inzet van slechts één oplossing. De mogelijkheden van het model zijn eindeloos.”

Lees ook: Dankzij robotarm van startup SenseGlove is Virtual Reality ook tastbaar

Ruim vijftig partners, waaronder BPSolutions, OGD, KBenP, Fairbanks en Nekst-IT, hebben zich inmiddels aangesloten bij PLTFRM. Momenteel worden er daarmee ruim 150 diensten aangeboden en zijn de eerste opdrachten aan de startup gegund, waardoor het bedrijf klaar is om verder naar buiten te treden.

Lees ook: Inhaalslag startups: in één kwartaal meer durfkapitaal dan in heel 2020

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws