Nieuws Technologie

Nieuwe dienst Apple stelt winkeliers in staat iPhone in te zetten als pinautomaat

Apple lanceert dinsdag zijn nieuwste snufje Tap to Pay op de Nederlandse markt. Deze dienst stelt winkeliers in staat hun iPhones om te vormen tot pinautomaat.

Tim Wijkman-van Aalst (NU.nl) 22 augustus 2023

Winkeliers apple tap to pay betalen pinnen

Foto: Shutterstock

Klanten kunnen contactloos betalen met hun bankpas, creditcard of telefoon door die tegen de iPhone van de verkoper te houden. Alle contactloze betaalmethoden worden door Tap to Pay ondersteund. Dus ook als je een Android-smarphone hebt kun je contactloos betalen met je telefoon, meldt NU.nl.

Bedrijven kunnen Tap to Pay gebruiken om betalingen in ontvangst te nemen. De dienst is volgens Apple bruikbaar voor elk bedrijf: ,,Van kleine ondernemingen tot de grote retailers." Zo is de dienst handig voor marktkooplui op weekmarkten. Zij hoeven geen mobiel pinapparaat meer mee te nemen. Een iPhone is voldoende.

Lees ook: Supermarkt zonder kassa's ook zonder klanten: zo wil Aldi er toch een succes van maken

Betalen via Tap to Pay is gratis voor klanten

Om Tap to Pay te kunnen gebruiken, moeten verkopers de app van een betalingsverwerker op hun iPhone installeren. Adyen en SumUp zijn de eerste betaalproviders die de betaaldienst aanbieden aan Nederlandse zakelijke klanten. Binnenkort volgen ook Klearly, myPOS, Pay, Rabobank, Revolut, Stripe, Viva Wallet en Worldline, laat Apple weten.

Betalen via Tap to Pay is voor klanten gratis. Verkopers betalen een vergoeding per transactie. Dat tarief verschilt per betalingsverwerker. Tap to Pay werd in 2022 door Apple aangekondigd. De dienst is al langer beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Taiwan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws