Nieuws Technologie

Den Haag is broedplaats voor sociale vernieuwers

Samasource ziet Den Haag als knooppunt voor innovatieve ondernemers die zich richten op het creëren van positieve sociale impact. Dat schrijft het AD.

Leo van der Velde | Foto: Leo van der Velde/Milene van Arendonk 7 maart 2017

Samasource

Tijdens de opening van de New World Campus aan het Spaarneplein ging er bij Samasource terecht aandacht uit naar de wereldwijde opkomst van social enterprises. Zo'n enterprise lijkt op een gewone onderneming: het bedrijf levert een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het doel, maar een middel om de werkelijke missie te bereiken, namelijk het creëren van maatschappelijke impact. Dat laatste geldt ook voor het uitbesteden van bedrijfsprocessen, maar dan op sociaal verantwoorde wijze.

Prins Constantijn

Onder meer StartupDelta-ambassadeur prins Constantijn en Leila Janah, ceo van Samasource, spraken op de opening over de ambities en visie van Samasource en het stimuleren en faciliteren van tal van innovatieve ondernemers in het startup ecosysteem van Nederland.

Ontwikkelingslanden

De in 2008 opgerichte non-profit onderneming Samasource helpt onder anderen vrouwen en jongeren in achtergestelde gebieden aan waardige arbeid via hun online platform SamaHub. Op dit platform besteden bedrijven de eigen dataprojecten uit aan werknemers in ontwikkelingslanden. Samasource biedt mensen op deze wijze de kans op een duurzaam inkomen in gebieden met een hoge werkloosheid, zoals Oost-Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika. Tot op heden heeft het bedrijf meer dan 30.000 mensen geholpen om - met behulp van projecten van 's werelds grootste bedrijven als Google, Glassdoor en Microsoft - zichzelf uit de armoede te ontworstelen.

Internationale broedplaats

,,ImpactCity, de gemeente Den Haag en de WestHolland Foreign Investment Agency hebben alle een integrale bijdrage geleverd aan onze komst naar Den Haag", aldus Asia Hendrick, European sales manager. ,,Als internationale broedplaats voor sociale vernieuwers was de keuze voor Den Haag snel gemaakt. De Europese markt is hier klaar voor. Er zijn weinig soortgelijke partijen en er is een overvloed aan potentieel en talent." De sinds vorig jaar winstgevende onderneming hoopt in de herfst een nieuw deliverycenter in Mumbai (India) te openen.