Nieuws Technologie

Venture Studio Slimmer AI en durfkapitalisten gaan samen AI-startups bouwen

AI-venture-studio Slimmer AI en durfkapitalisten Keen Venture Partners en Dutch Founders Fund (DFF) gaan een samenwerkingsverband aan. Samen Slimmer - the AI Ventures Alliance - richt zich op Europese startups die zich in een vroeg stadium bevinden en die inspelen op de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI.

Van onze redactie 16 mei 2023

Founding team Samen Slimmer AI Ventures Alliance

Het team achter het nieuwe Samen Slimmer - the AI Ventures Alliance. Foto: Samen Slimmer - the AI Ventures Alliance

Samen Slimmer heeft als doel de komende twee jaar twaalf nieuwe startups te financieren en te ondersteunen. De nieuwe alliantie doet dit door oprichters van startups een combinatie te bieden van financiering, AI-softwareproducten, technische middelen, deep-tech, ondernemerservaring en een groot netwerk.

JC Heyneke, ceo van Slimmer AI: ,,Dit is het moment om AI-softwareproducten te ontwikkelen. Het ongelooflijke tempo waarmee AI zich ontwikkelt opent de deur naar veel nieuwe toepassingen. Ons team heeft meer dan tien jaar ervaring in het bouwen van AI-software. Wij delen graag onze expertise, team en kant-en-klare technologieplatform met ondernemers om hen te helpen in recordtijd een volledig operationeel AI-softwareproduct te lanceren. Zeker nu er een explosieve groei is van AI-technologie en toepassingen is time-to-market van cruciaal belang.”

''Wij werken samen met oprichters die echt groot willen worden en bieden hun het benodigde kapitaal, advies, ondersteuning en toegang tot een Europees netwerk''

Alexander Ribbink en Djoni de Vos, Keen Venture Partners

Voordeel bij het snel ontwikkelen en lanceren van het nieuwe AI-product

Met de Samen Slimmer-aanpak hebben startup-oprichters een belangrijk voordeel - niet alleen bij het snel ontwikkelen en lanceren van hun nieuwe AI-product, maar ook bij het opschalen van hun product en bedrijf. Slimmer AI's technische expertise helpt bij het snel schalen van data, algoritmen en feedback. Daarnaast ondersteunen Keen en DFF startups tijdens de opschaal- en groeifase.

Startups hebben meer nodig dan technologie en geld om wereldwijd toonaangevend binnen een bepaald domein te worden. ,,Wij werken samen met oprichters die echt groot willen worden en bieden hun het benodigde kapitaal, advies, ondersteuning en toegang tot een Europees netwerk. Als kapitaal, ideeën en goede mensen samenkomen, kunnen er geweldige dingen ontstaan”, aldus Alexander Ribbink en Djoni de Vos van Keen Venture Partners.

Lees ook: Eindhovens investeringsfonds Krieckaert zet in op hightech startups met slimme handschoen als eerste project

Beginnende startups krijgen toegang tot alle middelen die ze nodig hebben

Slimmer AI, Keen en DFF zetten oprichters op de eerste plaats. Laurens Groenendijk, Founding Partner van DFF: ,,Van Slimmer AI's 'people powered AI', Keen's 'radically human venture capital' tot DFF's 'founders die in founders investeren'-benadering – we hebben alle drie een grote focus op het ondersteunen van oprichters. Door deze samenwerking ontstaat een bijzondere combinatie van voordelen en krijgen beginnende oprichters toegang tot alle middelen die ze nodig hebben: kapitaal, een uitgebreid netwerk en expertise op het gebied van hun domein. Het is een echte win-win-winsituatie voor degenen die AI-gedreven bedrijven bouwen."

Deze samenwerking zal een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van het Nederlandse tech-startuplandschap. ,,Het is erg goed om te zien hoe spelers in het Nederlandse ecosysteem op innovatieve manieren samenwerken om ondersteuning te bieden aan bedrijven in een zeer vroeg stadium”, aldus Constantijn van Oranje, speciaal gezant voor Techleap.

Lees ook: Innovatief programma NXTGEN HIGHTECH moet Nederland wereldwijd op tech-kaart zetten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws