Nieuws Innovatie

Transparency House podium voor innovatieve ondernemers en een duurzame toekomst op de Expo Dubai 2020

Tijdens de Expo Dubai 2020 bevindt zich in het Nederlandse paviljoen het Transparency House. Daar worden in een letterlijk en figuurlijk transparante omgeving meet-ups georganiseerd voor professionals die de duurzame toekomst vormgeven. Innovatieve producten, plannen, presentaties en prestaties worden in het Transparency House besproken en bediscussieerd. Het Transparency House fungeert daarbij als media platform en meeting place waar ondernemers, wetenschappers en vertegenwoordigers van overheden en organisaties op het gebied van duurzaamheid van gedachten kunnen wisselen. In een aantal ter plekke opgenomen interviews spreekt onder andere Kelly Ruigrok met een aantal van de gasten van Transparency House over hun groene oplossingen en ambities.

Ruud van Sloten 16 november 2021

Transparency house innovatieve ondernemers dubai expo 2020

Afbeelding ter illustratie.

Kelly Ruigrok is ceo van GSES System dat als leverancier van de Expo 2020 Dubai alle landen paviljoens en suppliers meet op duurzaamheidprestaties. De Expo 2020 Dubai streeft ernaar om de meest duurzame wereldtentoonstelling ooit te realiseren. Het Nederlandse Global Sustainable Enterprise System (GSES System) ontwikkelde een systeem dat wereldwijd als standaard fungeert voor het meten van duurzaamheid en circulair ondernemen binnen bedrijven en organisaties. Dit resulteert in uitgebreide beoordelingen die zijn gebaseerd op onafhankelijke audits die duurzaamheidsprestaties meten.

Ook is Ruigrok bedenker van het Transparency House, dit is onderdeel van haar bedrijvengroep en het media vehicle om duurzaamheid en transparantie te promoten, wereldwijd en in alle lagen van de samenleving. Geen betere locatie daarom dan het Nederlandse paviljoen in Dubai, om het Transparency House neer te zetten, waar Kelly nieuwsgierig is naar wat de aanwezige ondernemers, ambtenaren en wetenschappers bespreken in haar interview booth.

Tijdens de Week van de Ondernemer is Kelly Ruigrok dinsdag 16 november te gast in de radio show van De Ondernemer.

Interviews Transparency House

Bekijk de interviews met verschillende ondernemers in het Transparency House hieronder.

Fouad Ababou en Angela Barendregt beschrijven in het interview de kernwaarden van Hoogendoorn Growth Management op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf is de koploper op het gebied van procesautomatisering voor de tuinbouw. Bovendien hebben zij tijdens de handels receptie op 2 november het GSES System certificaat in ontvangst mogen nemen. Kortom een bedrijf in tuinbouwautomatisering, dat niet alleen praat over duurzaamheid, maar dit ook in de praktijk brengt. Angela Barendregt ; ,,Duurzaamheid, transparantie en baanbrekende innovaties, zijn de gouden medaille voor de toekomst. Ik ben er dan ook trots op dat Hoogendoorn een A-notering heeft gekregen volgens GSES System.”

Eric Egberts wordt in het Transparency House geïnterviewd door de co-host Angela Barendregt, Projectmanager International Business & Strategy van Hoogendoorn Growth Management. Eric Egberts vertegenwoordigt Dutch Greenhouse Delta, een internationaal platform van de Nederlandse tuinbouwsector. Dutch Greenhouse Delta promoot de aangesloten bedrijven in het buitenland bij overheidsinstanties, bedrijven en investeerders. De ondernemingen en organisaties die deel uitmaken van dit platform lopen uiteen van zadenleveranciers tot softwareontwikkelaars en logistieke ondernemingen. Eric Egberts legt uit wat Dutch Greenhouse Delta kan betekenen voor een duurzame voedselproductie.

Olav Scholte van Signify vertelt over agriculture lighting, een vrij nieuw marktsegment in het Midden-Oosten, waar het bedrijf zich steeds meer op richt. Lokale voedselproductie wordt in deze regio steeds belangrijker en daar wordt druk in geïnvesteerd. En dus ook in de verlichtingsproducten voor (verticale) land- en tuinbouw die Signify maakt. Tijdens Expo 2020 Dubai zet Signify niet alleen het Nederlandse paviljoen in het licht. Ook andere paviljoens en de toegangswegen en publieke ruimtes werden door Signify verlicht. Hoe hun duurzaamheidsstrategie er uitziet en welke innovatieve oplossingen Signify hiervoor heeft, licht Olav Scholte nader toe in dit interview.

Peter van der Linde komt hier aan het woord over zijn onderneming Holland Water, een bedrijf in watertechnologie. Het is zijn missie om met de door Holland Water geproduceerde waterbeheersing systemen volledige controle te krijgen over de waterkwaliteit in gebouwen. Modern, duurzaam en kostenefficiënt waterbeheer met verfijnde technologie die geschikt is voor sectoren als de industrie, zorg, horeca en recreatie, maar die ook toepasbaar is in drinkwaterinstallaties en koeltorens. Twee van hun innovatieve waterfilteringsystemen werden geïnstalleerd in het Nederlandse paviljoen, maar ook in Dubai zelf werden al de nodige projecten gerealiseerd.

Robert de Bruin is directeur corporate affairs bij Van Oord en legt uit wat hun Climate Risk Overview tool precies is. Deze nieuwe mondiale tool combineert allerlei relevante data waardoor wereldwijd risico’s van kustgebieden in kaart kunnen worden gebracht. Deze openbare online tool brengt informatie over bevolkingscijfers, overstromingsrisico, laaggelegen gebieden, kusterosie en ecologie visueel in kaart. Van Oord was onder andere betrokken bij de aanleg van de kunstmatige eilanden voor de kust van Dubai. Maar wat Van Oord nog meer doet en waarom ze ook in Glasgow bij COP 26 aanwezig waren, vertelt Robert de Bruin in dit interview.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws