Nieuws Innovatie

Wijnprofessional gooit vanwege corona carrière om en verovert nu huiskamers

Bij het Haarlemse familiebedrijf WijnSpijs.nl lanceerden ze - midden in de coronauitbraak - de WijnSpijs Academy: een online videoplatform voor culinaire cursussen. Want uit eigen onderzoek van de Academy was tijdens de eerste lockdown gebleken dat meer dan de helft van de mensen geen idee hadden wat hun persoonlijk wijnsmaak was. Het ontwikkelen van een basiscursus gericht op het (her)ontdekken van de persoonlijke (wijn)smaak leek een logische eerste stap. En dat bleek een schot in de roos. Een tweede cursus liet niet lang op zich wachten.

Van onze redactie 14 december 2020

Laura Lemmers Wijn Spijs

Ondernemer, host en wijnkenner Laura Lemmers.

De lancering van de eerste cursus ‘ontdek je smaak’ in augustus bleek succesvol. Ruim 750 cursisten volgden - in hun eigen woonkamer - de online wijncursus. Bekende wijnschrijvers als Harold Hamersma en Onno Kleyn onderschreven de cursus en het presentatietalent van Laura Lemmers. Maar Lemmers kan zich nog goed herinneren hoeveel flexibiliteit er nodig was om haar carrière en het bedrijfsmodel om te gooien. Als onderneemster en jonge moeder is het veel ballen in de lucht houden.

,,De wereld van je bedrijf en het gezinsleven staan tegelijkertijd volledig op zijn kop door iets ongrijpbaars als het coronavirus en de horeca lockdowns. WijnSpijs.nl is een culinair familiebedrijf, waarvan onze medewerkers, onze partners maar ook mijn gezin en ik afhankelijk zijn, dus dat was flink schrikken en heel snel schakelen'', vertelt de wijnkenner.

''We bestaan sinds 1772 en door de eeuwen heen is De Bruijn wijnkopers relevant gebleven, innoveren is de enige manier om te blijven bestaan''

Marianne de Bruijn, mede-eigenaar De Bruijn Wijnkopers

Samen met Miele Nederland en de oudste wijnhandel van Nederland de Bruijn Wijnkopers ontwikkelde Lemmers de tweede online culinaire cursus: 'Wijn & Spijs, combineren kun je leren'. De cursus gaat over het combineren van wijnen met gerechten.

Mede-eigenaar van De Bruijn Wijnkopers, Marianne de Bruijn, over de samenwerking: ,,We bestaan sinds 1772 en door de eeuwen heen is De Bruijn wijnkopers relevant gebleven, innoveren is de enige manier om te blijven bestaan. Het partnership met de WijnSpijs Academy is een voorbeeld van een innovatieve samenwerking omdat de cursus zorgt dat wij met onze wijnen een nieuwe doelgroep aanboren."

Lees ook: Derrick Neleman wil impact maken: 'Mijn bedrijf werkt beter als community'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.