Nieuws Jonge Ondernemers

Hinke (14) komt in actie voor Make-A-Wish met haar eigen webshop

Hinke Scholten Linde is pas 14 jaar, maar heeft al een tijd lang haar eigen webshop. Daarmee is een droom uitgekomen. Omdat ze andere kinderen hetzelfde gunt, komt de jonge ondernemer in actie voor het goede doel Make-A-Wish.

Aileen Slot (AD) 21 augustus 2023

Hilke Scholten jonge ondernemer

Hinke op zolder bij de voorraad van haar webshop. Foto: Carlo ter Ellen/DPG Media

Vrolijk loopt Hinke Scholten Linde het erf van de boerderij op. Samen met haar ouders, drie zussen en broer woont de 14-jarige op deze idyllische plek in Agelo. Een houten tafel voor het woonhuis biedt zicht op de groene omgeving. „Er is altijd wel iets te doen hier. Heel gezellig”, zegt Hinke tegen het AD.

De vrolijke Agelose draagt een wit T-shirt met opdruk. Het kledingstuk trok ze vanochtend niet voor niets uit de kast. De jonge ondernemer heeft een helder doel voor ogen: zoveel mogelijk van deze shirts verkopen. Niet om er zelf aan te verdienen, maar voor het goede doel. Daarover straks meer.

Lees ook: Piepjonge ondernemer Simon (13) steekt zijn eigen voetbalteam in het nieuw

Begonnen met verkoop op Instagram

Eerst: terug naar waar het begon, zo’n 2,5 jaar geleden. Hinke werd eigenaar van haar eigen kleding- en sieradenwebshop. Met ‘Fashion by Hinke’ kwam een droom uit. „Toen ik 4 jaar was zei ik al dat ik in een kledingwinkel wilde werken. Ik vind shoppen fantastisch. Ik ben begonnen met verkoop via Insta, daarna heb ik een inschrijving bij de Kamer van Koophandel voor mijn verjaardag gevraagd. Mijn moeder heeft me in het begin geholpen met de inkoop.”

Ooit hoopt Hinke de eigenaar te zijn van een grote modeketen met echte winkels door het hele land. Voorlopig houdt ze het nog even bij haar eigen webshop met producten voor meiden en jonge vrouwen. Van de marketing tot de verkoop en de verzending: Hinke regelt het allemaal zelf. „Dat was soms moeilijk te combineren met school. Maar als je iets wilt en je werkt er hard voor, dan lukt het. Wees niet bang.”

"Ik heb een inschrijving bij de Kamer van Koophandel voor mijn verjaardag gevraagd"

Hinke Scholten Linde

Shirt voor Make-a-Wish

Die opmerking sluit goed aan op bedrukking op de achterkant van haar T-shirt. ‘Never give up your dreams because one day they will come true’, luidt de Engelse tekst. Het shirt is sinds vrijdag in haar webshop verkrijgbaar voor 22,50 euro. De winst gaat in z’n geheel naar Make-A-Wish, een stichting die wensen vervult van ernstig zieke kinderen.

„Ik heb mijn vriendinnen, ga naar school en ben bezig met de webshop. Ik ben blij dat ik gezond ben en alles kan. Maar ik weet ook dat dit niet voor alle kinderen geldt. Sommige kinderen zijn dag in dag uit bezig met hun ziekte. En dat vind ik heel moeilijk. Daarom heb ik deze actie opgezet. Ik gun het zieke kinderen dat ze ook hun droom kunnen beleven.” De actie loopt tot 1 oktober.

Lees ook: Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten: dit is waarom

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws