Nieuws Jonge Ondernemers

Piepjonge ondernemer Simon (13) steekt zijn eigen voetbalteam in het nieuw

Je bent 13 jaar en te jong voor een baantje, je vader is helemaal klaar met dat binnenzitten, bankhangen en gamen, dus: wat doe je? Je gaat je teammaatjes van je voetbalclub in het nieuw steken. Maak kennis met de wel heel erg jonge ondernemer Simon Hanemaaijer.

Stella Marijnissen (BN DeStem) 9 augustus 2023

Simon Hanemaaijer ondernemer 13 voetbal liggend

Simon Hanemaaijer heeft op eigen initiatief een inzamelactie gehouden voor zijn jeugdteam bij Unitas. Hij heeft helemaal alleen 1.500 euro opgehaald voor nieuwe teamoutfits. Foto: Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Simon Hanemaaijer senior kwam met het idee. ,,Ga sponsors zoeken voor nieuwe trainingspakken”, stelde hij zoon Simon voor. En die had daar wel oren naar. Zeventien nieuwe trainingspakken moesten er komen voor zijn team, JO15-3, van voetbalclub Unitas’30, schrijft het AD.

Hanemaaijer senior, zelf ondernemer, ging met zijn zoon aan tafel zitten en bracht hem de beginselen van het ondernemerschap bij: wat is een factuur, wat is btw? Wie ga je benaderen: een winkelketen of toch lokale ondernemers?

''We hebben drie mogelijkheden: een groot bedrijfslogo kost 315 euro, een kleine vanaf 200 en een vermelding op Facebook met een teamfoto kost 50 euro''

Simon Hanemaaijer (13)

Simon van 13 heeft zelf ook een offerte gemaakt

De eerste stap was een bezoekje aan de leverancier van de nieuwe trainingspakken. ,,Ik ben alleen naar Bruba gegaan en heb gevraagd naar Eddie van Vught. Hij is de baas daar en ik kende ’m al”, vertelt de jonge ondernemer vol zelfvertrouwen. ,,Ik heb hem gezegd dat ik sponsors zou zoeken.” Er werden afspraken gemaakt en ter plekke in een offerte vastgelegd. 1500 euro moest er bij elkaar geharkt worden.

,,Ik heb toen zelf ook een offerte gemaakt, kijk maar”, laat hij trots zien. ,,Hier staat mijn telefoonnummer en de leverancier en natuurlijk Unitas. En we hebben drie mogelijkheden: een groot bedrijfslogo kost 315 euro, een kleine vanaf 200 en een vermelding op Facebook met een teamfoto kost 50 euro. Dat moeten ze meteen contant betalen of met een tikkie.”

Lees ook: Jens (14) en Jules (12) veroveren Utrecht met Limburgse vlaaien: 'Krijg energie van hun enthousiasme'

1.500 euro is op zak voor de nieuwe outfits

De jonge Hanemaaijer trok met zijn offerte naar bedrijven op industrieterrein Vosdonk en stapte bij restaurants en winkels in Etten-Leur binnen. Bedrijfsnamen werden genoteerd en de stand is keurig bijgehouden in zijn werkmap. Unitas zal zorgen voor de facturen mét btw. Het doel is gehaald: die benodigde 1.500 euro is op zak voor de nieuwe outfits en een stel heel trotse ouders.

Lees ook: Jonge ondernemer Justin (16) timmert nu al aan de weg in zonnepanelenbranche

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws