Nieuws Marketing

30 miljoen views voor Livio's Pokémon-video

Het filmpje met daarin een hoogbejaarde dame die in haar huis alle Pokémons probeert dood te slaan, is een wereldhit. De video van de Twentse zorginstelling Livio, waarin de 86-jarige Truus uit Enschede de hoofdrol speelt, is al 30 miljoen keer bekeken.

Mandy de Jong 25 augustus 2016

Pokemon go playbutton 1065

In de video zit Truus een magazine te lezen, terwijl overal in haar woning de virtuele wezentjes uit het spel Pokémon Go te zien zijn. Ineens is de dame het zat, pakt een vliegenmepper en haalt het ene na het andere beestje neer. Het filmpje werd halverwege juli op de Facebookpagina van Livio geplaatst, waarna de teller al snel opliep naar 35.000 kijkers. „Daarna is de video op sites in Finland, Frankrijk en zelfs China geplaatst", zegt Livio-woordvoerder Jeff van de Biggelaar. „Als we de 'hits' daarvan bij elkaar optellen staat de teller op zeker 30 miljoen kijkers."

Het internetsucces is goed geweest voor de naamsbekendheid en het imago van de zorginstelling, vindt Van de Biggelaar. „Maar het belangrijkste is dat mensen een ander beeld krijgen van onze cliënten. We hebben veel thuiszorgcliënten als Truus. Ze zijn oud en kwetsbaar, maar wel degelijk van 'deze tijd'. Dat wordt helaas wel eens vergeten. Wat er in de wereld gebeurt gaat heus niet aan hen voorbij. Dat wilden we met dit filmpje laten zien. En Truus werkte daar graag aan mee. Wij zijn dol met haar en zij met ons."

Oma Pokémon

De hoogbejaarde vrouw zelf is overdonderd door het succes. Hoewel zij nu ster is op internet, verkiest de Enschedese in haar gewone leven zo anoniem mogelijk te blijven. Zij geniet in stilte.

Van de Biggelaar: „Zij geniet van het enorm grote aantal kijkers. En natuurlijk wordt ze in haar omgeving ook wel eens herkend. Ze wordt soms door onbekenden aangesproken: 'Bent u niet de Pokémon-oma?' Of ze noemen haar Oma Pokémon. Dat vindt ze best leuk. De krantenlezer mag ook wel weten dat ze Truus heet, maar daar moet het bij blijven. Ze zit niet te wachten op al te veel meer poespas.